Thursday, 1 March 2012

Check Darah !

Semalam ak kena check darah...sbb x tahu darah apa laa kan..pkul 2 start...msing2 takut laa..afiq pling klakar sekali and dia pling takut...kitorang kelas last yang skali yang kena check darah..-alhamdullilah- hehehe..dlam happy-happy..tkut jgk sbb diorang kata sakit gler..bila time kelas kitorang yg kena pnggil...suma mke mcm -tau-tau je laa- hehehe..mula2 kena isi satu borang tu and then kasi kt org yang dari jabatan kesihatan tu...sume berebut2 nak hantar last...lwk gler time tu..sorang2 nama kena panggil...izzati ngan nira menjerit duhh mcm ni 'auwww' !...dup dap dup dap jntung ak duhh takut...lpas aiman kena pnggil ak plak..time nk pegi perggh nervous bkan main lagi..ak pndang bawah ada jugaklah tengok skit..akk tu kata bleh pilih tangan mana2..so ak plih tangan kiri..mula2 dia ada ltak ubat and mcm ada satu jarum ni (lebih kurang mcm pen) tapi lagi tajam pastu dia tekann..perggh sakitt gler nak mati....'tuss' bunyi dia...ceh, siap ada bunyi lagi..hehehe...darah mula menitik..pastu dia letak ubat lagi dkat jari..rasa dia kebas..pastu terus letak kapas untuk berhentikan darah...lpas dah bkk kapas tu jari ak masih ada bekas tapi jari orang lain takde bekas tu yang pelik --'..afiq plak dia yg last kali kena check sbb dia kena tlong ckgu and dia ckap 'selamat' ak..sume gelak time tu...hahahahaha :D

No comments:

Post a Comment

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.