Sunday, 16 September 2012

Motivation Just For You Darling :)
" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "

Assalamualaikum.. ^_^ Ak gembira sangat sejak aktif dekat blog ni.. Ak dah ramai kawan, walaupun tak nampak depan mata, tapi jujur ak suka sangat kawan dengan korang semua.. Terima kasih ye..

Di alam nyata ak ni bukan la seorang yang punya ramai kawan.. Mungkin la ramai, tapi yang rapat tu tak ramai.. Hidup ak banyak dihabiskan dengan family.. Bukan sebab saya ni kera sumbang.. Tapi masa kat sekolah saya ada ramai kawan baik.. yang paling rapat dengan saya, Nira Diana. Kami dah berkawan sejak darjah 5 lagi... Dan sampai sekarang kami rapat.. Saya rasa dia la sahabat terbaik saya..

Masa kat Sekolah Menengah pula.. ada la beberapa orang kawan rapat.. yang bila ke mana memang bersama.. Tapi bila dah terpisah, masing-masing senyap bawa haluan masing-masing.. Tapi masih ada seorang yang selalu contact ak.. Walaupun dah lama tak jumpa, tapi dia tak pernah lupa ak..

Kemudian ak ada dapat sorang kawan rapat.. Memang rapat.. Sangat rapat.. Tak perlu la ak nak mention nama dia kat sini.. Sebab sekarang saya dah rasa tak lama lagi persahabatan tu akan terputus.. Mungkin saya pernah buat salah sampai dia berjauh hati.. Tapi sejujurnya saya yang dah banyak bersabar dengan dia, banyak beralah.. Nak cerita pun sedih.. Dulu kitorang rapat, sampaikan cikgu pun cakap dia tu macam adik ak.. Ke mana kami bersama.. Tak pelah, kalau dia dah tak nak kawan ak. Bukannya ak tak pernah minta maaf.. Lebih baik ak berdiam diri, makin ak cuba dekat dengan dia.. Makin ak sakit hati..

Walau seramai mana pun kawan yang saya dapat, kawan-kawan sekolah la paling best sekali.. Yang bila jumpa, tetap mesra macam dulu..I miss you friend ~ Ak selalu berharap kita dapat kumpul sama2 macam dulu lagi :') But it just a dream ~




No comments:

Post a Comment

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.