Friday, 23 March 2012

My classmate - 1 Dedikasi


This is a picture of my classmate

~ Diorang ni sume baik2 n pndai2 . dan x sombong . but ak kena biasa kan diri ckp english coz banyak bdak cina . Org yg pling ak x ske ialh ktua klas . dia suke merepek n wat lwk x jadi . kwn cina yg pling rpat Yun Huei . yg lain just tegur but x rpat sngat . Kitorang jgk slalu dapat kelas terbersih . #bangga kejap . Orang yg pling bising kt klas Afiq n Aiman . Orang yang gelak over skit Izzati . n tahun ni ak dpat sklas ngan bff ak Nira . cam x caye je :D .  
Anyway , Happy dpat satu klas ngan korang sume :D

My result

Lama dah x update blog . mesti ada yg rindu kan ? . #Tak langsung -,- ...hoho xD. Okay lha hri ni nk citer psal mrkah peperiksaan . I got .....so terrible ! 

For Bm - blum dpat lagi

For Math- I get 88% (terer x?) . takpun kelas ak 2 orang 100% T_T . semestinya budk cina
  
For Geo- I get 87% (yeah ! Not bad )

For Sejarah- I get 80% (I think okay lhaa sebab sejarah x phm lngsung)

For Science - ermm...ermm..erm 50% something (so teribble ! although I love Science ) # Cikgu ajr x phm


For Agama - I get only 48% . Omg . I very upset . urggh . but the question is very hard .


For English - I get 70% something . ( -,- )


For Psv - blum dpat lagi


p/s - I think buat apa klau ada 3 or 4 A klau ada D or mybe E . Dah lhaa klas kedua  T_T
 

Sori

Aishah n Hazirah sori coz mlas nk update ..actually , x de pape lha .. sje je tweet bnda tu ..

Sunday, 18 March 2012

FRIENDS


Mempunyai seorang sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yang mementingkan diri sendiri.

Apa yang kita alami demi teman kadang-kadang melelah dan menjengkelkan, tetapi itulah yang membuat persahabatan mempunyai nilai yang indah.

Persahabatan sering menyuguhkan beberapa cubaan, tetapi persahabatan sejati dapat mengatasi cubaan itu bahkan erat bersama kerananya...

Persahabatan tidak terjalin secara langsung tetapi memerlukan proses yang panjang seperti besi menajamkan besi, demikianlah sahabat menajamkan sahabatnya.

Persahabatan diwarnai dengan pelbagai pengalaman suka dan duka, dihibur - disakiti, diperhatikan - dikecewakan, didengar - diabaikan, dibantu - ditolak, namun semua ini tidak pernah sengaja dilakukan dengan tujuan kebencian.

Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk menghindari perselisihan, tetapi kerana kasihnya ia memberanikan diri menegur apa sepatutnya.

Sahabat tidak pernah membalas pukulan dengan ciuman, tetapi menyatakan apa yang amat menyakitkan dengan tujuan sahabatnya mahu berubah.

Proses dari teman menjadi sahabat memerlukan usaha pemeliharaan dari kesetiaan, tetapi bukan pada saat kita memerlukan bantuan barulah kita memiliki motivasi mencari perhatian, pertolongan dan pernyataaan kasih dari orang lain, tetapi mampu berinisiatif memberi dan mewujudkan apa yang diperlukan oleh sahabatnya.

Kerinduannya menjadi sebahagian dari kehidupan sahabatnya, kerana tidak ada persahabatan yang diawali dengan sikap egois.

Semua orang pasti memerlukan sahabat sejati, namun tidak semua orang berhasil mendapatkannya.

Banyak pula orang yang telah menikmati indahnya persahabatan, namun ada juga yang begitu hancur kerana dikhianati sahabatnya.

Ingatlah bila kali terakhir anda berada dalam kesulitan. Siapa yang berada di samping anda ??

Siapa yang mengasihi anda saat anda merasa tidak dicintai ??

Siapa yang ingin bersama anda saat anda tak boleh memberikan apa-apa ??

MEREKALAH SAHABAT ANDA

Hargai dan peliharalah selalu persahabatan anda dengan mereka.

**Dalam masa kejayaan, teman-teman mengenal kita. Dalam kesengsaraan, kita mengenal teman-teman kita **

Thursday, 15 March 2012

Memorable Time At Pyramid :D

Hari ni update psal smalm pegi pyramid >.<..hehehe x sbar nk cite ni...pada suatu hari...aummm..aummm..okay teringat plak kat cite teha :D..hoho ~..kayh x lawak -,-...back to the topic :D...


Smlam ak excited jgk lhaa and kluar pkul 12.20..actually min sruh kluar dlam 12.30...10 mnit je..heheheh..and ak tepon dia kata dh smpai..ada kt bawah...dia kata dia nk ambik barang..hmm x pelaa..tunggu punya tungu dah dkat setengah jam..xpelaa..pastu bdak2 yg baru blik dari kelas tambahan asyik tengok je -.-'..tak pernah tengok orang ke dik..Okay n then,min smpai dia kata sorry sbb dia pegi tkar duit...n ak ckp okay...pastu kitorang jlan berdua smpai kt flat rumah hazirah tu..and wait for aishah,hazirah and zafirah...bdak perempuan skit je pegi..bdak leleki bnyak lhaa jgk...smlam ak yg pling senyap entah lhaa knapa..tiba2 mulut ak mcm terkunci..hmm x thulah kenapa..tpi ak bnyak ckp ngan zafirah..:/ I do know why :(...mesti ada yg kecewa kan dgn ak :(..entah ak pun tak tahu semenjak sekolah menengah ni ak tak banyak ckap sngat..ckp pun dengan nira ataupun bila perlu...tapi ak nak ko tahu ak tetap sama seperti yang dulu...ak bknnye x nk jumpa korang atau kurang selesa..aku x nak korang fikir bukan2...I'm still same , Ain yang dulu..cume skrang tak bnyak ckp..itu je beza dia :/..apapun ak sngat happy :) dpat jumpa min , hazirah and all of my friendss yg dtang..dan dpat bergambar skit ngan korang..hehehe :D..k boi2



Credit to : Aishah Shah

Wednesday, 14 March 2012

Link blog my friends

Hari ni boring lhaa..x thu nk wat pe..so ak mcm rjin plak nak letak link blog kwn2 ak harini..hehehe
ak susun secara random je tau..jgn mrah plak klau ada yg nama first or second...yg tengah reading jngan lupa follow plak :D


First blog-->> http://misseuwerwolff.blogspot.com/
                     >Ini blog Nor Azian Yasmin...heheh..ak suka baca blog ko dan blog ko cantikk :)..Min
                        mesti tengah kembang ni :D..hehehe #kidding

Second blog-->> http://nurhazirahziera.blogspot.com/
                        > Ini blog Nur Hazirah...blog dia ni cantik dan ak ske lagu blog ko tu sedih..bile baca 
                            mesti terharu..tpi skrang ko dh private kn blog ko tu eh?

Third blog-->> http://aishahshah77.blogspot.com/
                       >Ini blog Aishah Selamat...blog dia ni cntik jugak..gambar yg tower tu nice...tpi 
                          skrang dia dah tukar background guna blogskin :)

Fourth blog-->> http://hanacnonet.blogspot.com/
                        >Ini plak blog Hana Sophia...her blog is simple but nice :)

Fifth blog -->> http://nieradyana.blogspot.com/
                      > Ini blog Nira Diana..dia x update apa2 lagi coz baru buat :D

Tuesday, 13 March 2012

Little bit nervous

yahooooooooooo...weeeeeeeeeeee! ak dpt gi pyramid lhaa..x sbar nk jumpa korang..hehehhehe..nervous skit coz lama tak jumpa la katakan :D...HAZIRAH and MIN!!..wait for tomorrow!!...tkut lhaa bsok nk main boling coz x penah main :D

Sunday, 11 March 2012

Hangout With Sara :D

Smalam ak gi kluar dgn sara.."sara mana" Saranisha la..boring gler smlam..so kitaorang kluar gi merayau..lpas habis exam laa katakan..nk release tension..mula temankan dia je..dia gi cc..dia sruh ajar mcm mna nak add orang.."senang je" hehe.setengah jam je...lgipun dia rmah pling dkat ngan ak..so kita bleh laa lepak sama2...lpas dh pegi mcm2 tempat..dia dtang rmah ak..kitorang borak2..time tu lawak cmpur happy..ye laa ak dh x slalu hangout dengan kwan2 ak..coz diorang x ajak..diorang slalu tulis kat status fb.."bestnya gi...."..ak just tengok je :(..knapa korang x ajak ak?!?..actually,ak teringin nk pegi..hmm NVM..bck to the topic k..lpas je mkan kitaorang msak tempura sama2..api memercik2..#tunjuk pro..heheh..pstu dia blik kul 6.30..:D

P/s: sorry laa spe yng terasa...-,-

Friday, 9 March 2012

Jumpa korang ! :D

Happynye semalam sbb ak jmpa Hazirah..although,dia x nmpak ak :(..sbb ak dduk kt dlam skit..NVM..hari rabu pulak ak jumpa min..entah laa mcm dah tdentukan2 je..tapi terubatla rndu ni..sbb 'reunion' tu mungkin ak x dpat pegi coz jannah x pegi...dn mak ak tibe2 x bgi sbb dia tkut ak jlan sorang2...xdpat laa jumpa korang berdua :'(.

Rndu la ko..smalm bru jumpa..ko lambai kt diorang kn?
ak nmpak..klau ak tahu ak nk je dduk kt tepi tingkap tu
tpi nk wt cmne tempat dah pnuh :(



Hari Rabu ak jumpa min..x sngka plk kita
jumpa kt bus stop..pastu dpat berbual skit :D.
Min sori sbb ambik gmbar ni..
sbb gmbr yg lain x dpat msuk..

Thursday, 8 March 2012

We Not Lesbian ! We are BFF..BFF..Get it!..BFF

ksar je tjuk hari ni...xde laa rmai yg kata kitorang lesbian...yg gurau je xpelaa..ni smpai kata kt skolah..pasal dengan koe..jealous eh?..terutamanya ****..dah-dah la tu..pstu nk main block2 fb plak..dah la block facebook Nira nsib baik facebook ak ko x block klau tdak dah lama dah ak block kau balik...!..kitorang x kcau hidup kau pun laa..hadussh!

Tuesday, 6 March 2012

Exam ! T_T

Hari ni bermula la exam Bm,Bi,Science...ha?!..amik kau!..tiga-tiga mata pelajaran penting..malam tadi smpai pening kepala nk hafal format karangan la macm2 lgi...mesti ada yang tanya "Dah exam tu..buat laa cara nk exam..sempat lagi bkak blog" heheheh..skjap je nak updated pstu smbung blik 'menelaah' buku..pening tau!..ye laa kan kite biasa skolah rendah..karangan hadush!..bnyak betul bahagian..bahagian A la..bahagian A (ii)..satu je la kan bgus..--'..ada yg ckgu x smpat nk ajar pun kena baca..tkut msuk plak..anyway , doakan saya tau smoga bleh jwab ! Thankss

Monday, 5 March 2012

Awal Yang Baru

Dulu kita bersama
jalani kisah bahagia
dunia tak akan hampa
saat kita berdua

Kau genggam tanganku
tersenyum padaku
semua telah berlalu
kini kau tak denganku…

Ku kan s’lalu terus tersenyum jalani semua…
dan ku yakin esok hariku awal yang baru…
mataharikan datang untukku
menghapus gelap dalam hidupku
aku tahu ku akan bisa tanpa dirimu…

Saturday, 3 March 2012

Min ! Thank You Wish xD ~ sayang awak jugak *muah

Hari ni ak bkk facebook n tiba2 and satu nofitication ni.."Azian Euwer Wolf  posted something on your wall"..and then ak click kat situ..min ada post dia punya blog " Forever Imperfect "..n ak baca lah..weeeeeeee...terharu ak..thankss min :)..syang kau *muah~ :).. ingat dah lupa bufday ak..farizan dgn fatihah pun ingat hari ni hmm tapi takpe..korang wish pun dah buat ak happy :D...cuma Hazirah je x wish :(...mngkin dia lupa kot.. You are so sweet to remember my big day! Thanks again for thinking of me :)

Thank_you_bithday_wishes

Thank you…
You’re wishes
birthday for me
Have been accepted with much appreciation and gratitude
Each and everyone of you deserves to smile endlessly
You have all given me the happiest birthday I have had
And I could never thank you enough
  But..
I will never be able to give you enough in return
For what you have given me
I have been blessed with the happiest memories of my life
And thanks to you
I have them for myself
To share and to cherish
Because you were all there for me
My best friends in the whole of the wide universe
There aren’t enough words to say
There aren’t of gifts to give you
But there is enough love in my heart
To keep the memory of you with me
Forever
Thank you all
For wishing me a happy birthday…



"As we go on.. We remeber... All the times, we had together... As our lives change...come whatever We will still be friends 4-Ever "

Biar

Biar rindu asal tak jemu..                                                                
Biar cinta asal tak seksa..
Biar sayang asal tak hilang..
Biar berjauhan asalkan hati tak berubah ! ♥ ,

Friday, 2 March 2012

Happy Birthday To Me!!! (Part 2)

Boleh plak ada part 2 nie..hehehehe...Orang pertama yang wish Nira :)..Okay hari ni happy gler kt skolah mula2 monyok laa sbb dtg je kat meja  bff lama (F.M.A.T.H.S)..xde sorang pun wish :(..pstu fatihah nk ckp something..happy laa skit..haish rupa-rupanya nk sruh temankan dia fotesetit..hmm hampeh!..pastu dia tanya nape ak mcm bad mood je...ak mls nak jwb dan senyum...pastu aishah baru datang dan ckp ' Happy Birthday Ain '..ak senyum2 je and says thanks...dia ckp 3 times ..anyway thanks Aishah :)..pastu farizan ngan fatihah ckp... fatihah :' weyh hari ni birthday ko ke?..Ingatkan besok..happy birthday!...farizan plak ckp ' Hah ? hari ni birthday Ain eh?...Happy birthday Ain!..dia ckp kuat gler..pstu aku tergelak2 and senyum...Dah tengah dalam happy mood ni tiba2 kain ak punya cangkung tercabut nasib baik ada zip klau tidak dah terlondeh dah :D...pastu dalam bas plak aizyrul farish dengan ali anwar  pnggil ak..ak ingat ada ap rupanya dia kata ' Happy Birthday! '...ak senyum je..x smpat nak kata thankss!..

P/s : Anyway , thank you sangat sape yg wish ak kat sekolah atau kat wall fb...I'm appreciate that..wlaupun tahun ni x celebrate dengan hazirah dah min :(...walaupun jauh dimata , tapi dekat di hati :)

Thursday, 1 March 2012

Happy Birthday To Me!!!

2.3.1999...Tomorow is my birthday !...msti ada yg ingat atau mungkin lupa :'(...ak x harap pun klau korang nak bagi hadiah ke x..wish pun dah buat ak happy gler...hopefully korang ingat (FMATHS and Nira)..tulis kat wall fb ke.. tapi entah kenapa ak rasa tak happy gler nak smbut bufday yang ke-13 ni...x mcm tahun2 yang lepas..rasa mcm sunyi je sbb korang dah ada kawan baru tak mcm dulu lagi..bila korang pegi mana x ajak ak pun :(..I'm lonely and alone :'(...Nira laa yg selalu ada ssah dan senang..dah hari2 buat ak tersenyum ketawa...hari2 ak with her...thankss Nira :D

Check Darah !

Semalam ak kena check darah...sbb x tahu darah apa laa kan..pkul 2 start...msing2 takut laa..afiq pling klakar sekali and dia pling takut...kitorang kelas last yang skali yang kena check darah..-alhamdullilah- hehehe..dlam happy-happy..tkut jgk sbb diorang kata sakit gler..bila time kelas kitorang yg kena pnggil...suma mke mcm -tau-tau je laa- hehehe..mula2 kena isi satu borang tu and then kasi kt org yang dari jabatan kesihatan tu...sume berebut2 nak hantar last...lwk gler time tu..sorang2 nama kena panggil...izzati ngan nira menjerit duhh mcm ni 'auwww' !...dup dap dup dap jntung ak duhh takut...lpas aiman kena pnggil ak plak..time nk pegi perggh nervous bkan main lagi..ak pndang bawah ada jugaklah tengok skit..akk tu kata bleh pilih tangan mana2..so ak plih tangan kiri..mula2 dia ada ltak ubat and mcm ada satu jarum ni (lebih kurang mcm pen) tapi lagi tajam pastu dia tekann..perggh sakitt gler nak mati....'tuss' bunyi dia...ceh, siap ada bunyi lagi..hehehe...darah mula menitik..pastu dia letak ubat lagi dkat jari..rasa dia kebas..pastu terus letak kapas untuk berhentikan darah...lpas dah bkk kapas tu jari ak masih ada bekas tapi jari orang lain takde bekas tu yang pelik --'..afiq plak dia yg last kali kena check sbb dia kena tlong ckgu and dia ckap 'selamat' ak..sume gelak time tu...hahahahaha :D