Friday, 21 September 2012

Huh -.-'

Aku ada kawan,classmate pun bukan. Tapi kawan jugak la. Cuma ayat dia buat aku sentap,
I am not into Malay movies. So typical. Mesti ada air mata. Bla bla bla..

Kamon sedari, cliche la awak ni. 
What do you expect when watching Malay movies?
Setanding dengan Harry Potter? Super hero ala-ala The Avengers? Ke action-action ala pilem-pilem Kak Jolie? Aisey sedih la macam ni kita dengar.
Malay movies doh. Nama pun Malay movies.
We as Malaysians, kalau kita cuba buat filem agak genrenya Mat Salleh... Sound so wrong. It was really not us weh. So just stick with what we are now. To sah nak dok give high expetation.
Kau kemplain Malay movies and dramas so typical, tapi riuh melayan cerekarama jugak. Sama la macam kita kemplain maggi, junk food, McD, KFC, Coke tu tak baik untuk kesihatan. Tapi hampeh tapi kita makan jugakkan?
Instead of it, why don't you make yourself a movie?

Don't deny the fact that Malay Movies are all about us. Dia bukan typical Malay Movie yang korang dok cakap-cakap tu. Dia memang kita. Filem air mata. Memang jiwa kita, as a Malay, memang macam tu. 
Tak percaya, movie Haq yang pada aku genre dia agak lari jauh dari jiwa Melayu kita, see? What happen to that film? Entah korang tahu entah tak Haq tu.
Kemon lah, kalau dah hari-hari hang pa breakfast makan Roti Canai, Nasi Lemak, Lontong takkan tiba tiba hang pa nak pi ubah makan American Breakfast pulak. Tak ke tu tipu diri sendiri namanya.
Cuma ye la, kadang-kadang teringin jugakkan lidah tu nak breakfast scramble egg, french toast, hash brown, potato salad wih hot chocolate. Tapi berpadananlah. Jangan la carik dekat warung, memang tak dapatlahkan.
Makanya, kalau youguys teringin nak tengok cerita bergenre SuperHero and Action, stick with American Movies. Kalau nak tengok cerita cinta yang komfem memerah air mata, go find yourself korean dramas. Nak tengok cerita fiksyen daripada manga, well we have Japanese movies and dramas. Kalau nak tengok cerita hantu atau cerita cinta Islamic, we do have Indonesians drama.
So pick what do you like and stop put a high expectation on Malay Movies or Dramas.
Tolonglah, jangan expect nak main salji kalau kau duduk Malaysia. Tak akan turun doh. Tak akan. Sebab nanti kalau dah sampai salji dah turun dekat Malaysia hmmmmm. Itu dah lain macam ceritanya..senang2 x pyh dduk kt malaysia -.-'

Wednesday, 19 September 2012

Mengedit Blog --"

Huh..penat mengedit blog ni...alhamdullilah header pun okeyy :)..skrang purple theme n pink dah...hahhahh..okay takk? :D

Tuesday, 18 September 2012

Novel :)


Novel , novel , novel .. Kt sekolah kitaorang selalu baca novel bermula dengan Fatihah..smpai kitorang pun terikut2..buku tu tebal gler..n kebanyakkan nye 'love story' jaii .. Geng ak selalu bwk mcm2 jenis novel so ak pun apa lagi 'tumpang' baca...'free' lhaa katakan..kalau nk beli hmmm harapannnn jelah -_- ..satu novel dah berapa rnggit.tapi ak takdelah layan sngat.then ak ada lah try beli satu novel ni tajuk dia "Dengan Nama Cinta.." hamboiiii tajuk jiwang hbiss..hahahha x)...ak ingat best...bestlhaa sangat... *mata keatas tangan ke bahu*...membazir duit je..ntah kenapa smpai skrang buku tu ak belum habis baca...bak kata org "takde feel" mcm tak maasuk...-_- paham2 jelah..Ak lagi ske buku novel pts kulit dia cantik isi dia pun okeyy .. but mahal skit..then , ak bwk buku tu nk tunjuk kat diorang lhaa..*kononnyalah...ak tunjuk kt fatihah dulu...then , dia gelak .. dia ckap 'kau baca ke buku mcm ni...hahhahah'...hikhiki ak pun gelak..bkn nye ak baca sngat sebab terlalu remaja..Actually , geng ak pun tak suka sngat baca 'love story'..ntahlahhh sbb apa :D..tapi kiranya berfaedah lhaa jugak kan.. hihi :)..Nk tengok buku yg ak beli tu?...penulis dia sama cuma buku tu lain skit .. huh -.-'

 

Sunday, 16 September 2012

Motivation Just For You Darling :)
" Life is too short, grudges are waste of perfect happiness..Laugh when you can, apologize when you should and let go of what you can't change..Love deeply and forgive quickly..Take chances, give everything and have no regrets..Life is too short to be unhappy..You have to take the good with the bad, smile when you're sad, love what you got and always remember what you had..Always forgive but never forget learn from your mistakes..But never regret.. People change, and things go wrong..But always remember..LIFE GOES ON... "

Assalamualaikum.. ^_^ Ak gembira sangat sejak aktif dekat blog ni.. Ak dah ramai kawan, walaupun tak nampak depan mata, tapi jujur ak suka sangat kawan dengan korang semua.. Terima kasih ye..

Di alam nyata ak ni bukan la seorang yang punya ramai kawan.. Mungkin la ramai, tapi yang rapat tu tak ramai.. Hidup ak banyak dihabiskan dengan family.. Bukan sebab saya ni kera sumbang.. Tapi masa kat sekolah saya ada ramai kawan baik.. yang paling rapat dengan saya, Nira Diana. Kami dah berkawan sejak darjah 5 lagi... Dan sampai sekarang kami rapat.. Saya rasa dia la sahabat terbaik saya..

Masa kat Sekolah Menengah pula.. ada la beberapa orang kawan rapat.. yang bila ke mana memang bersama.. Tapi bila dah terpisah, masing-masing senyap bawa haluan masing-masing.. Tapi masih ada seorang yang selalu contact ak.. Walaupun dah lama tak jumpa, tapi dia tak pernah lupa ak..

Kemudian ak ada dapat sorang kawan rapat.. Memang rapat.. Sangat rapat.. Tak perlu la ak nak mention nama dia kat sini.. Sebab sekarang saya dah rasa tak lama lagi persahabatan tu akan terputus.. Mungkin saya pernah buat salah sampai dia berjauh hati.. Tapi sejujurnya saya yang dah banyak bersabar dengan dia, banyak beralah.. Nak cerita pun sedih.. Dulu kitorang rapat, sampaikan cikgu pun cakap dia tu macam adik ak.. Ke mana kami bersama.. Tak pelah, kalau dia dah tak nak kawan ak. Bukannya ak tak pernah minta maaf.. Lebih baik ak berdiam diri, makin ak cuba dekat dengan dia.. Makin ak sakit hati..

Walau seramai mana pun kawan yang saya dapat, kawan-kawan sekolah la paling best sekali.. Yang bila jumpa, tetap mesra macam dulu..I miss you friend ~ Ak selalu berharap kita dapat kumpul sama2 macam dulu lagi :') But it just a dream ~




Thursday, 6 September 2012

My Besties

So , kalau ada masa kitorang akan buat bising dalam kelas , buat joke ke..heheh..riuh satu kelas ak n gang ak punya suara..hahahha...tak taulah mcm mana boleh rapat :D..rapat gler..cuma kitorang tak sama kelas 5 sini 3 sana :(..haha nvm , dah biasa...tahun bertambah banyak pulak :)..sume mcm satu kepala...diorang klau buat lawak memang smpai balik pun teringat...hihikihik :D...They are my besties..then kalau ada problem mesti akan share sama2..nk gambar?..rasanya hari tu dh tunjuk..nak jugak? okay2 wait for awhile still loading..acececeh x)..
hadoiii tak jumpa plak...sorry sama je mcm entry haritu..kalau rajin tengoklah..Then , tengok plak kwn ak sorang yg tersangat pandai lukis mcm nak potong je dia punya tangan sbb cntik sangat dia lukis...hahaha..ak plak ske komen lukisan dia..kadang ak tolong dia jugak...tolong tengok je..hikhikhik..sbb kang jadi tak cantik plak...See , yg ni biasa je...kdg2 ada yg dia lukis gempak...mcm real..



Wednesday, 5 September 2012

Raya dengan kawan ..(Part 2)

Lama dah nak update blog ak ni cuma sibukk sikit...belajar..so , hari ni ada masa sikit...hari khamis lepas Hazirah call aku.."Maaf , Hazirah perbualan anda dirakam ..hahhah " X) dia cakap dia tak dapat datang lagipun dia kena balik kampung..sedih ohh..ak beria2 je nak datang jumpa kau..last minute tak dapatt :(..takde rezeki..at least , ak dapat dengar suara kau :')..sori ak tak biasa orang call lah..heheh..kalau mesej pape apa2 pun boleh :D..Ingat lagi dia cakap " Ain malu , gedik lahh " hahah .. apa ni >.< ..hikhik..ingatkan mula2 suara fari or izzati rupanya dia :D..Tak sangka ohh...nak dipendekkan cerita...So sabtu , plan sume macam yang dirancang pegi satu rumah ke rumah.Eh , ak jumpa Zafirah lah..then , Min kata rumah dia last sbb nak buat suprise :) .. kat sana kitorang berkenalan dengan kawan Min...ada Aina , Yasmeen , Intan , Sabrina , Syazana , Syafinah n Farah..kitorang bergambar sekali..lepas bergambar kitorang tangkap gambar dengan sume geng2 lama nak tengok ? Ignore gambar ak tu..mcm apa je -..- hikhik..Hazirah #Be Jelly tau..takdelah #Just kidding :D