Sunday, 30 December 2012

Wordless Sunday



Tapi lately ak dihujani dengan problem-problem dalaman yang mungkin takde siapa yang tahu. Jujur, stress, tertekan, tensi, rasa nak mati, rasa putus asa pun ada. Semuanyaaaaaaa ada ! Masa-masa macam ni memang dugaan selalu ada dengan kita. Tahu kenapa? Sebab Tuhan nak menguji kita kuat atau tidak, Tuhan nak bagi kita peluang untuk kita dekatkan diri kita dengan Dia. Sebab lumrah, manusia selalu dekatkan diri dengan Tuhan bila dia ada masalah je kan. Am i right?

Tak tahu nak buat macam mana lagi dah, selain bersabar. Sabar tu lah senjata mukmin. Sabar itu lah kunci segalanya. Kunci segala masalah.

A Good Listener



Yes? No? Maybe?
Ada kala aku terase nak cerita je...Tapi selalunya niat akan dibatalkan sebab aku perlu maintain mood neutral + happy kat blog. Saje nak fixed identity.
Sebenarnya banyak je benda peribadi yang aku dah ceritakan kat blog ni. Tapi tu time tahun 2011 dulu.. Mase tu aku nak jadikan blog ni cam diary je. Untuk bacaan sendiri..

Sesetengah orang akan cerita semua hal peribadi kat blog untuk "lepaskan" perasaan. Tak kira gembira ke sedih, hati ni macam belon yang diisi air sampai nak pocah den cakap..Perasaan nak bercerita membuak-buak. Sampaikan sanggup cerita pasal keaiban sendiri. Cerita pasal keaiban diri (spesifik: dosa yg telah dilakukan) kan dosa..

Aku jugak yg banyak cerita tentang keaiban sendiri, tetapi keaiban tersebut banyak berunsurkan "clumsy" dan "kebodohan" sendiri. Aku jugak manusia biasa . Perasaan nak berkongsi cerita sedih selalu datang tanpa diundang *eceh* .. tapi masih mampu dikawal. Biasanya aku akan berkongsi cerita macam ni dengan orang- orang tertentu je . Dan diorang jugak banyak kongsi cerita cerita dengan aku..

But , patut tak aku private kan blog ni maybe for a month . Maybe ?! . Ego ak tinggi n selalu yakinkan kat diri yang aku boleh simpan semua sendiri. Tetapi bila dah jumpa good listener, aku akan terlepas gak cerita semuanya. Dan rasa lega bila dah bagitau .

But I would say that God will always be the best listener. And sometimes we have to slow down and really listen to God..

Credit to YOU

Saturday, 29 December 2012

Random post



Hi , holla ohh ehh umbrella .. ela-ela * hoho * . Yea , cuti pun about few days . May also count with our hand .. Nervous kay . Kelas baru , kawan baru . Semuanya , barulah kiranya .. Alhamdullilah , dapat masuk kelas first .. Group ak pun dpt masuk klas yang sama dngan ak .. Jyeahhh ^^V .. Kalau tau lepas 3 sana 5 sini .. Susah nak jumpa -.-' .. Waktu perhimpunan dengan waktu rehat jea .. Btw , tahun depan takde kelas empati .. Baguslah , takde kelas khas next year .. Mana taknya sangat tak adil kott .. Tapi satu kelas 41 orang .. Banyaknyaa

Hari ni still kat kampung .. Semalam malam sampai sini .. Update kt bb lagi .. Banyak doodle menimbun kt file computer dah ak buat .. Huhu .. Bosan teramat .. Macam addicted pun ada nak lukis doodle .. Since , paint tool sai dah dapat download kat komputer .. Kat laptop tak dapat download -.- ..*apa pun tak boleh* Dalam proses nak download photoshop pulak .. Hihi ^^V .. Oh yea , ingat nak buat art trade sekali maybe .. Insyallah , step by steplah yea :)

So semalam check kat dashboard dah ada 100 follower .. Alhamdulliah :) .. Ingat nak review adik/akak tu bila time dah dapat online kt computer balik .. Thanks yea jadi follower sy yang ke-100 ! .. Huhu , happy kott semalam :D .. Jap , terlupa nak type
apa tadi .. Ngehngeh .. Nevermind , need to pen off now :*

Lots of love , Ain

Thursday, 27 December 2012

Freebis doodle part 1

 
Yea, free to take :)


 
 

1st Giveaway by Adilla Shahirah

 
Tekan banner untuk join ^^V
Tag : Semua yg baca post ni :)

Segmen : Saya Nak Doodle Free By Afie Qaisarah

 

 Tag : YOU

SEGMEN: Bloglist dan Blog REVIEW by BudakVanilla

 

Done! :)

Short Segmen By Amer Amirah

 



Hello dear , tekan banner untuk join ^^V

Syarat & Peraturan 
1. Berwarga Negara Malaysia ( Thailand , Indonesia , Singapura DLL Tidak Dibenarkan )
3. Klik 2 Link Ini -> Tekan Sini , Tekan Sini Juga 
4. Buat Entry Bertajuk " Segmen : Short Segmen By Amer Amirah "
5. Tempekkan Banner Comel  Diatas Dan Backlinkkan Kesini
6. Tag 1 Org Dan Pastikan Die Tahu
7. Letak Link Entry Di Komen ! Tempat Lain Tak Diterima 
8. Follow / Like Semua Sponsor Yg Baik Hati 
9. Pen-Sponsor Pun Boleh Join Jika Mahu >< ! Dan Diharapkan Segmen Ini Ramai Yg Join :)



Pemilihan Pemenang
- Top Refferel ( 2 Org )
- Random ( 3 Org )
- Entry Kreatif ( 1 Org )
- Tag Paling Byk ( 1 Org )
Tag them :

  1. http://ezzaty-zaty.blogspot.com
  2. http://muslimahsejati96.blogspot.com
  3. http://malayastyle.blogspot.com
  4. http://babyblueheartpink.blogspot.com
  5. http://cadburylovescontest.blogspot.com
  6. http://pyqa99.blogspot.com
  7. http://ordinarygurl-sue.blogspot.com
  8. http://kcunstory.blogspot.com
  9. http://cikeyqa01.blogspot.com
  10. http://ice-chirp-chirp.blogspot.com
  11. http://aidadamiastory.blogspot.com
  12. http://hanumsahaja-26.blogspot.com
  13. http://najaha-abdillah.blogspot.com
  14. http://mrsbaekhyunpunyeblog.blogspot.com
  15. http://nuraliazainalabidin.blogspot.com
  16. http://myrapnyeblogg.blogspot.com
  17. http://lemonkeyluver.blogspot.com
  18. http://impianakumemetikbintang.blogspot.com
  19. http://gadissirama-rama.blogspot.com
  20. http://sofeamaaa.blogspot.com
  21. http://twosisterlikeblog.blogspot.com
  22. http://pendekandkurus.blogspot.com
  23. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com
  24. http://iloveemyself-eriin.blogspot.com
  25. http://lobakmerahjambu-syazwani.blogspot.com
  26. http://pendekandkurus.blogspot.com
  27. http://treasurelicious.blogspot.com
  28. http://cikgadistakcomel.blogspot.com
  29. http://dewisyifaindehouse.blogspot.com
  30. http://www.santaileeza.com
  31. http://kampung-kameq.blogspot.com
  32. http://bulatitucomell.blogspot.com
  33. http://nazihahxx.blogspot.com
  34. http://misakaelsa.blogspot.com
  35. http://meeraishak.blogspot.com
  36. http://pinkuntukaku.blogspot.com
  37. http://budakkecikbermonolog.blogspot.com
  38. http://ls-botolsusu.blogspot.com
  39. http://babyblueheartpink.blogspot.com
  40. http://ielaynna.blogspot.com
  41. http://khairulnisya.blogspot.com
  42. http//syiffaroxy.blogspot.com
  43. http://ceritasajasukasuki.blogspot.com
  44. http://vaneelea.blogspot.com
  45. http://diebadhie.blogspot.com
  46. http://farraaisyah.blogspot.com
  47. http://www.aimisyahirah.com
  48. http://needyouforeveryoung.blogspot.com
  49. http://belogpelik.blogspot.com
  50. http://superman-z.blogspot.com
  51. http://wanieseuk.blogspot.com
  52. http://dayahpunyerbelog.blogspot.com
  53. http://nostra-fabula.blogspot.com
  54. http://twozeronovember.blogspot.com
  55. http://ohthrillers.blogspot.com
  56. http://nuraliazainalabidin.blogspot.com
  57. http://ilia-asya.blogspot.com
  58. http://diarionlinenurul.blogspot.com
  59. http://nsyammie.blogspot.com
  60. http://blogdididella.blogspot.com
  61. http://azfiraforever.blogspot.com
  62. http://ladymimie2706.blogspot.com
  63. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com
  64. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com
  65. http://pari2cumel.blogspot.com
  66. http://somethingmiracle.blogspot.com
  67. http://sayabudakaimy.blogspot.com
  68. http://myself-me4ever.blogspot.com
  69. http://slurpiehaha.blogspot.com
  70. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com
  71. http://princessqila.blogspot.com
  72. http://missazieni.blogspot.com
  73. http://lissa-lissalalissa.blogspot.com
  74. http://faten-afiqa.blogspot.com
  75. http://madahkalbu.blogspot.com
  76. http://nadrahzulkifly.blogspot.com/
  77. http://nurelisaqila.blogspot.com
  78. http://iyrabigcastle.blogspot.com
  79. http://pinkuntukaku.blogspot.com
  80. http://misakaelsa.blogspot.com
  81. http://nazihahxx.blogspot.com
  82. http://bulatitucomell.blogspot.com
  83. http://kampung-kameq.blogspot.com
  84. http://www.santaileeza.com
  85. http://dewisyifaindehouse.blogspot.com
  86. http://cikgadistakcomel.blogspot.com
  87. http://treasurelicious.blogspot.com
  88. http://pendekandkurus.blogspot.com
  89. http://lobakmerahjambu-syazwani.blogspot.com
  90. http://iloveemyself-eriin.blogspot.com
  91. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com
  92. http://twosisterlikeblog.blogspot.com
  93. http://sofeamaaa.blogspot.com
  94. http//syiffaroxy.blogspot.com
  95. http://gadissirama-rama.blogspot.com
  96. http://impianakumemetikbintang.blogspot.com
  97. http://lemonkeyluver.blogspot.com
  98. http://bielasesame-blogstreet97.blogspot.com
  99. http://hananhadila.blogspot.com
  100. http://atienstory0809.blogspot.com
  101. http://nanakimie.blogspot.com
  102. http://iemagurlz.blogspot.com
  103. http://whenaidasaidso.blogspot.com
  104. http://aida4eva.blogspot.com
  105. http://norsakinahchocolate.blogspot.com
  106. http://annurgiveaway.blogspot.com
  107. http://zonmanis.blogspot.com
  108. http://shaini23.blogspot.com
  109. http://husna-elana.blogspot.com
  110. http://shafinazaina.blogspot.com
  111. http://nienasofea.blogspot.com
  112. http://diadynn.blogspot.com
  113. http://kpop-master.blogspot.com
  114. http://budakcutepinky.blogspot.com
  115. http://arunnastory.blogspot.com
  116. http://saiafera.blogspot.com
  117. http://kitekenasenyumwalausedih.blogspot.com
  118. http://azeemagilesengalayam.blogspot.com
  119. http://coretanhatisigadis.blogspot.com
  120. http://aisyasimpson.blogspot.com
  121. http://secretgardenga.blogspot.com
  122. http://buku2saya.blogspot.com
  123. http://threewordsmeaneverything.blogspot.com
  124. http://wanynaziar.blogspot.com
  125. http://daygonlinediary.blogspot.com
  126. http://cheriteradiatasawan.blogspot.com
  127. http://daxkechixsonly.blogspot.com
  128. http://waniey-missmustache.blogspot.com
  129. http://chien-puterirahsia.blogspot.com
  130. http://isz-in.blogspot.com
  131. http://ceritera-fatihah97.blogspot.com
  132. http://aimlesstalkt.blogspot.com
  133. http://nurul-fakhzan.blogspot.com

Done ! all :)

Wednesday, 26 December 2012

GEMPAK Giveaway by Farah, Puteri & Ain

 

Yay! dapat online :) . So, entry hari ini nak promote Giveaway(GA) yang dibuat oleh rakan blogger kita. selain promote GA ni, kira macam nak promote diri sendiri lah jugak. hikhik. yup, GA ni ade lah bagi sedikit sumbangan. peace. ayat tak boleh belah kan? .. Mari sama-sama .. Joinn ^^


Tuesday, 25 December 2012

I'm Back ! :)



At last after a long pause and without any notice of pause, I'm back with background song "I'm Coming Home". Uiseh ada lagi background song kan, macam drama pulak. Hehehe... Okay2.. Come back with the story. 1st of all, thank you for all the visitor that still visit my blog walaupun no update since hampir few days sdah. Sorry for my reader.. I just have no time to update blog since broadband dah espired a.k.a dah kena ambik . Sampailah sekarang ni, I try to make my self available for blogging back. How I missed to blog actually, especially to read others blogger story. Banyak sudah yang aku tertinggal sekarang ni. Now, I'm back. I can't update my blog everday as last time, but I'll make sure my blog will be update every week. *crossfinger*. Mood nak bersegmen pun dah down . Sorry sgt , yang invite kt shoutbox tu :/ . Oklah until now, nanti ak update a little bit about anything happened to me yang already past. So here enjoy the scenery.



Lots of love , Ain

Thursday, 20 December 2012

I Need Someone To Tell ...



Assalamualaikum. Hoi hoi hoi. Lama tak jumpa? Rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Lately, ni aku busy. Yes aku memang forever busy. lol. Takde lah busy sangat but kadang2 entry pendek sgt. Even aku sendiri tak tau ape yg aku buat sampai busy cenggini. Plus dengan mood nak online or update blog makin lama makin kurang. OMG what should I do?

Aku confius betul lah. Apetah masalah aku sampai semua benda aku tak sempat buat. Aku takde lah buat kerja rumah sangat. Kerja sekolah tu ada lah jugak. Tapi seriously aku langsung tak study. Aku tak tau ape nak jadi dengan aku. Hmm aku rasa kejadian tu buat aku rasa takde semangat. But bila aku fikir balik, aku takut.

Jangan tanya kejadian apa sebab aku tak kan begitau sesiapa. Never ! Bila aku fikir pasal benda tu aku rasa nak jerit nak nangis nak lari nak duduk and nak terbang. Aku nak pergi holiday. Yes, tu yang aku nak. Aku memang dah lama gila tak holiday. Kalau setakat balik kampung or jalan-jalan aku tak nak! Aku nak pergi pantai, pergi swimming pool or maybe pergi habiskan duit? That's me.

Aku rasa diri aku teruk sangat bila aku tak study. Aku rasa diri aku teruk bila aku tak boleh kawal diri aku dari marah. Aku akan rasa bersalah. Aku nak mintak maaf tapi aku tak tau macam mana. Hati aku penuh. Sesak. Tapi otak aku kosong.

Sorry to say kalau entry ni agak bosan and korunk rasa tak perlu publish. Tapi aku rasa aku perlukan someone untuk aku luahkan semuanya. Masalahnya aku tak tau siapa. Aku malu. Aku malu. Aku tak nak luahkan kat family aku sebab aku rasa dorunk tak patut tahu benda ni.

Aku nak cerita dekat kawan aku. Tapi siapa yang paling sesuai? Aku takut. Aku takut ada yang salah faham and kecil hati bila aku tak bagitau dorunk jugak. Aku takut. InsyaAllah aku harap one fine day aku akan cuba luahkan semuanya.

Actually cara terbaik ialah menjerit. Aku pernah menjerit sekuat hati. Tapi parents aku marah. Dorunk marah aku jerit. Lepas tu aku dah tak nak jerit. Aku rasa aku perlukan tempat sunyi and takde orang so aku boleh jerit puas puas.

Aku aku aku aku. Aku malas buat semua benda yang aku patut perlu mesti wajib sunat buat. Aku lengahkan aku lewatkan aku lambatkan. Aku buat semua benda slow. Semangat aku hilang. Aku tak tau kenapa. Maybe aku tak suka cara family aku descibe aku. Aku tak suka. Tolong lah.

Tolong jangan cakap aku jenis orang yang macam tu. Aku rasa langsung tak dihargai. Semua orang ada kelebihan and kelemahan tersendiri. So aku nak orang terima kelebihan and kelemahan aku. Terima kebaikan and keburukkan aku. Nobody perfect in the world.

Aku tak suka bila orang puji aku and aku tak tau nak reply apa. Serious aku tak suka. Sebab aku akan rasa tak selesa and bersalah. Orang akan rasa aku berlagak. Semua tu boleh jadi. Aku tak tau nak buat apa.
Bila aku belajar. Aku try harder nak belajar lama. Tapi aku tak mampu. Aku rasa bosan boring bored.

Aku tak tau lah. But umi keep saying belajarlah . I know it. Aku bukannya tak tau fakta tu. Kadang-kadang aku rasa susah betul nak jadi kakak. Kena start semuanya dulu like ak ni bukan reti sangat berfesyen . Nak kena pandai masaklah . Orang dulu-dulu kata 'Berlajar tinggi-tinggi mana pun tak guna , last-last ke dapur jugak'. Yea , memang betul . I guestt

Aku sendiri ada target aku. Aku bukannya orang yang no point. Bila aku cakap aku dah study or baca buku umi mesti cakap bila? umi tak nampak pun. Tak kan lah aku nak baca depan umi aku kan? Tak kan aku nak baca depan tv dekat ruang tamu? Itu bukan belajar. Aku jenis yang tak boleh belajar dalam keadaan bising and ramai orang. Nanti aku rimas and hilang focus.

Aku tak suka bila aku study semua sebuk masuk bilik study aku then menyibuk. Tanya aku macam macam soalan. Usik buku aku. Tengok aku belajar. Duduk sebelah aku. Sentuh pencil box aku. Sentuh alat tulis aku. Aku tak boleh. Aku jenis cepat rimas.

And lagi satu benda aku paling benci. Bila orang menjahanamkan barang aku. Lagi lagi alat tulis. Adik aku selalu sentuh benda peribadi aku. Aku benci. Aku benci bila barang aku dialihkan. Aku benci bila barang aku hilang. Aku benci bila barang aku rosak. And benda tu terjadi bukan sebab aku. Sebab orang lain.

Aku tak boleh terima bila barang yang kawan aku bagi lesap macam tu je. Aku tak suka tengok meja belajar aku bersepah. Aku tak suka orang bukak laci meja belajar aku. Aku nak kan privasi.

Bila dekat sekolah aku tak suka bila semua yang aku buat orang akan tiru or ikut. Aku benci. Aku rimas. Every second mesti ke ada orang berkepit dengan aku. Sometimes, aku kena bersendirian jugak. I'm wanna be free. F.R.E.E.

By the way, aku tak suka orang yang selfish. Tapi aku selfish. Mwehehe :3 Aku just selfish denga family aku. Tapi dengan kawan aku, aku langsung tak lokek. Asalkan jangan mintak benda yang aku sayang and aku suka or benda yang aku rasa susah nak dapat atau lebih tepat mahal.

Aku rasa dah melebih entry ni. Entry luah perasaan. haha. Poyo gila. Kbye Assalamualaikum.

Dah Nak Habis ...



Arggh, cuti ni tak ada apa sangat pun. Aku cuma 'bina badan'. Harhar. Rehat punya rehat punya rehat punya rehat... dey, berapa banyak rehat daaa? Tup tup dah nak sekolah. Cis, aku belum puas lagi cuti ni!! u_u

Headache!! SOS!!!! Mayday!!

Nanti bukak sekolah baru nak fikir. Ni folio pun belum siap lagi. Adoi, adoi dan adoi lagi. Macam tak ada motif pulak entri aku kali ni. Eh, ada lar motif. Cuti aku dah nak habis ooi......

Rasa macam baru semalam aku cuti. Eh, tak. Rasa macam semalam aku masuk sekolah baru tu. Pejam celik dah nak sekolah. *muka bengang* . Aku cakap pasal masa lagi eh? Damnttt !

Buat korang yang baru bercuti, beware! Cuti korang akan habis jugak. Haha. Buat korang yang menanti cuti, sama jugak. Cuti korang pun akan habis. Harhar. Bagi aku? Peduli apa? Kita enjoy.... ^_^

Ladybird's Note : Entri mintak penyepak.. harhar.

Random post

Holla :) .. baru makan ketam tadi .. Ohh yea , hari ni dpt tau abg dapat 8A dalam PMR .. Tak caya ohh .. haha , mcm jealous je bunyi .. Anyways , congrats :) .. Perggh , belanja sakan dia lepas tu .. harharhar .. Yea ! , lagi satu congrats another batch 97 .. Batch 99 , boleh rilex jea ..  Takde PMR .. I guess .. Sila jealous batch lain , lol .  Still update guna bb -_-' .. Class kauu *eleh* ..  Pbs sgat pning  actually .. Meaning PBS is Pelajar boleh stress , lol . Pbs ni like exam hari2 but one day , one page .. Kdang stress jgk sbb lmbat nk pickup .. Sekejap belajar mcm biasa .. Sekejap cikgu sruh buat pbs .. Pening .. Annoying much xD .. But , ak prefer exam .. Math mkin teruk -.- . I wish ada Pmr . Patut , tk ak pindah skolah .. next year .. Erghhhh , please help me ?! 

Wednesday, 19 December 2012

Untuk Dia .. Hey! Hey! Hey!

Holla :) .. assalamualaikum :D

Sorry , entry harini update dkat bb je .. Sob2 . Ssah betul nak taip . Banyak kali typo :P . Broadband pulak dh kna ambik. . NgehNgeh . Paling ak suka kalau nk taip entry yg tak ber-image . Hoho~ . Mcam kosong , kosong , ksong ohh~  Tajuk entry tu takde mgena pun . Alhamdulillah follower pun menaik :) . Sorry , nnti bila dah online balik ak follow back semua yeaa . Cuti sekolah tkde lain , makan je krja btul tk ? . Then , tk boleh tdur . Damnt , nnti bkk skolah mata mcm panda :P . Cehh ! . Update ni pun pkul lima pagi . Ehh tak pyh nk buat muka terkejut . Korang mesti lepas subuh mengadap laptop ..  mandi tak gosok gigi semua . Okay , mcm takde kena mengena je ? . haha . Okaylah , bye ! See ya !

Monday, 17 December 2012

Doodle free.

Sila ambik kalau nak .. Second time buat .. heheheheh xD










Sunday, 16 December 2012

First time direview.





Lambatnya ak buat post kan ? .. haha .. orang lain direview tak excited punn . Kayh . Btw , direview Amer Corner.. Yea , trafik naik mendadak kott lepas tu hehhehh .. tenkiuulahh :D 

Komen positif 
  • Header awesome . Ehh , quotesnya lah .. hikhokk .. yea insyaalah will reach there one day :')
  • Blog masih newbie . Yea , still baru dalam blogging . Sila tunjuk ajar *cute face* xD
  • Penyusunan widget kemas dan sistematik *kembang hidung *
Tak serabut and penggabungan color bklog yang baik. Pink dan putih . 

Semoga berjaya dalam bidang blog ye ain :D . 

-Thanks doakan lah :)


Yea , its true~



Tak semua rakan adalah kawan kita.
Tak semua kawan adalah rakan kita.


Ramai yang kata, susah nak cari kawan sekarang ni. Main tikam-tikam belakang tu  biasa. Kalau yang ambil kesempatan atas kebaikan ak , lagi la ramai.

Selalu juga dengar orang kata, susah nak cari kawan yang sama-sama masa susah. Masa senang je dia nak baik-baik dengan kita.Lepas tu ramai yang kata, kita kena memilih dalam berkawan ni. Terutamanya perempuan. Sebab ramai yang'drama queen'
Tapi kalau kita takde kawan? Tak seronoknya hidup ni...Tak semua rakan adalah kawan kita.
Tak semua kawan adalah rakan kita.

Walau selama mana pun kita berkawan dengan seseorang,bukan bermakna dia adalah kawan yang betul - betul di panggil kawan

Hari tu ak terbaca, entah dari mana sumbernya ak tak berapa ingat. Tapi dia kata ...

"You can be apart from your Best friend without hearing anything from him/ her for years, but once you meet each other, you can talk for hours!
-That is what we call Best Friend"

Kadang-kadang ak terfikir jugak..Kalau kawan kita tak mesej tanya khabar, tak bertegur sapa kat facebook, blog ataupun mana-mana medium lain..Dia dah lupa kita ke? Dia dah sombong ke dia sekarang?

Tak mungkin. Tak mungkin kawan itu boleh diukur dengan tidak bertegur sapa, bertelefon dan bersms dengan ..kan?

FRIENDS FOREVER!

Banyak kali being talk by kawan. Tapi banyak kali juga janji ni tak sampai. Tamat sekolah rendah, bertemu kawan baru di sekolah menengah. Berkawan rapat dengan kawan baru di sekolah menengah. Kemudian universiti. Hingga ke alam pekerjaan. Roda kehidupan memang begitu. Dibawanya kita melalui putaran yang sama. Di setiap tempat kita berpindah, di situlah persahabatan bermula sekali lagi. Dan akhirnya janji "Friends Forever" terkubur saat perjuangan di tempat itu selesai. Ada pengakhiran di situ.

Facebook pula datang,  boleh mengeratkan silaturrahimlhaa *kononnya*. Tapi mungkin kita tak sedar. Facebook is for friends that are now strangers. Tegur  kawan lama "Salam..miss u.." dibalas dengan kata yang sama, turut diselitkan elemen-elemen 'excited' gitu xD such as "waaa..lamanya tak jumpa!!" Kemudian berakhir kat situ. Mcm tu jea . Ada jugak yang menambah "InsyaAllah, nanti kita jumpa" Lepastu kemudian , takde sebarang 'perancangan' pun untuk jumpa. Hmm . Just bagi dia gembira je chatting dengan ak. Cukup, setakat itu je. Juga ada pengakhiran kat situ.

Hmm..Even facebook couldn't justify the term "Friends Forever". Apatah lagi sms, dan telefon. Semuanya terbatas. Semuanya ada pengakhiran.

Jadi apa boleh kita buat? Semua pun tak boleh! Semua ada pengakhiran! Apa pun tak boleh ~

Ada. Kita kan boleh sayang kawan kita dari jauh? Persahabatan itu bukannya diukur dengan jumlah kita saling berhubung kan? Tapi macam mana nak buktikan kalau sayang cuma dari jauh je? boleh ke sayang dari jauh?

Boleh sangat-sangat. Sedangkan Uwais Al-Qarni yang tak pernah bertemu Rasulullah pun begitu mendalam cintanya pada Rasulullah. Apatah lagi kita yang sudahpun bertemu?

Sayang dari jauh. Sayang tanpa bersyarat. Tanpa perlu bermasam-masam muka. Tanpa perlu "Masa susah baru nak cari!". Tidak perlu itu semua. Betapa pengasihnya Allah SWT, dikurniakanNya kepada kita satu medium yang mampu menghubungkan hubungan hati antara kawan lebih pantas dari internet.


"Selemah-lemah manusia ialah yang tak boleh mencari sahabat, dan orang yang lebih lemah adalah orang yang telah mensia-siakan sahabat yang telah dicari"

- Saidina Ali

Segmen blog comel

Click banner di atas untuk join.

Assalamualaikum, okay. Hari ni join segmen pulak, segmen blog chomel. Heheh. Even bukan ak yg design blog ni . Ahahhah . Layak ke dipanggil comel ? Hihi^^

Dalam syarat ada cakap kena puji blog sendiri, ni yang susah ni. Aku ni rendah diri orangnya walaupun tinggi orangnya. *Ahakss* 

Sebab apa , Mrs Wahida kena suka , jatuh hati , sayang kat blog ni ?

♥ Blog ni comel *batuk*.
♥ Blog ni menggunakan kombinasi warna pink , putih , ungu . Pink , putih , ungu * Amacam mcm masterchef tak ? *
♥ Blog ini lebih kepada personal kot .. hehehh but alllow to copy ;)
♥ Blog ini tak sepenuhnya digunakan untuk contest .. kiranya seimbang lah ada , contest/GA/segmen + entry *      Macam-macam ada gituu xD * 
♥ Blog ni termasuk ownernya suka share benda penting .. sometimes like islamic :)

Saturday, 15 December 2012

Why Me ?!

Awokk ! Kite sedih awokk *lap tayar moto* sobs . Orang mengata kite awok . Nampak je baik dari depan . Rupan-rupanya ... Apa la eh dosa ak kat kau eh ? Mungkin ke saya terlanggar pasu bunga kau ? Takpun terambil seketul batu peliharaan kau . Hm . Sampai suko suko jo mengata ak tak tengok kiri kanan . Sobs lagii sekali . Cerita ni dah lama actually , but still teringat . Urghh 

So ingat tak ? Time ak type entry 'Balik Kampung' .. Ak takde mood dah kalau nk balik lagi sbb ni . Bertambah sobs*sedih* bila orang yang mengata ak tu cousin ak yg bersekolah agama . Puihh , tak tau ke hukum mengumpat belakang ? . Perlu ke ak bagitau ? .yang hanya tunggu masa je . Assabarun Minnal Iman . Sampai nya hati kau ! Mencikk kay mencik ! Apa yang lebih buatkan ak hangat hati , panas telinga , ketaq kaki , menggigil tangan sbab makcik tu mengata ak depan adik ak , cousin ak yg lain dgn ayah ak . 

 Dear cousin yg sgt baik ('-.-) , setiap orang ada hati dan perasaan . Begitu jugak dengan ak . Kadang kadang ak rasa bengang jgk 'diperlakukan' macam neh . Jangan ingat ak neh macam orang tiga suku , ak boleh bia jea apa orang nak kata . Macam masuk telinga kiri keluar telinga kanan ? Selagi ak bergelar remaja , ak tak la begitu sabar untuk biarkan semua neh berlaku mcm tu saja . Ehh , ingat ak lurus bendul ka ? -..-

Dia kata ak tak matang . muka macam pucat je . Taknak bergaul dengan orang bagai . So , what ?! . Ada ak kacau life kau ? . What the fish weyh . Ak tau lah kau rajin selalu tolong2 orang . Eleh , tak payah nak riak sangat . Boleh? . Ehh , mentang2 kau bnyak geng kt sana boleh lah cite . Double Shitt ! . Mehh , sini ak bwk geng ak baru tau rasa -.- . Ak main bola sepak yg kecik tu dengan adik ak dikatakan tak matang . Abang ak pun join kau tak ckp plk eh ? . Erghh , Please lah .. kau mcm tak pernah main dengan budak doe . Yea , ak mengaku mmg agk 'childish' . Dah , time tu bosan nak buat macam mana? . Jealous cakap jelous .. kau kan baik mana boleh main dengan budak kecik kan? . And banyak kali jugak ak keluar bilik  . Duhh , korang bertiga .. ak sorang mcm mana nk mula ? . Kalau , kau jadi ak pun kau akan akward ._. . Yelah , sorang 2 . Enough la , talk bad behind me ! Ntah2 lagi teruk dari ni ... Backstabber -.-

Ak nk nasihat kat kau , cukup cukup la menjaga tepi kain orang . Kain kau yang terkoyak tu , kau tak sedar ke ? Malu la kalau orang tengok . Jangan sampai bahu berat sebelah ye makcik . Sama sama kita hormat privacy masing masing . Ak buat hal ak , kau buat hal kau  . Susah sangat ke ? .  Sudah cukup cukup sudah ~.~ . After this , takde mood nk blik kampung . Seriously ~ ** I'm Tired Being Judge **

Ladybird's Note : Last update . Tak online for a few days :/

Domain free !?

Yes , its free . Really ?! , You don't play to me ahh .. I bagi you buku lima kang . Entah main cakap je ak . ahahahh ~ . Sorry , broken english -.- . Haha , kesah pulak ak -..- . Dah heboh one world pasal benda ni kan .. Right ?! . One world ? . Ehh , takde lah sampai one world . Apa benda 'domain' tu Ain ? . Ehh , hang ni tak peka dengan keadaan semasa betul lah . *Ececeh ! ayat * . Alah yang 'www.com' tu before this harga dia RM 120 . Mak oii bukan main mahal pun adoii . Haha . 

Then , tiba-tiba free . Cehh ! Sape taknak kan . Sape taknak memang rugi dehhh lohh . Cuma kena ikut syarat2 dialah.Ak tau pun masa berblogwalking blog sape ntah . Tak ingat -.-' . Bila baca syarat 18 tahun ke atas . heeeee . Sob Sob . Lagipun macam tak layak je nak pakai domain . Awesome people pun sikit . Maybe sebab tuan blog malas nak blogwalking . Hihi ^^ . 

Plus kalau nak teruskan or selamanya tak silap kena bayar RM 20 . Ak mana reti bank-in bagai .. harharhar . Kalau pay guna top-pup boleh ? . *ayat makan penampar* . Muahahhah . Tapi takde lah teringin sngat , lol . Tunggu lah nnti bila dah besar kott baru gunaa 'domain' .. sekarang ,ak still form 1 . Ahakss :D . 

Ladybird Note : Nak berblogwalking sekarang .

Thursday, 13 December 2012

Bila dah HOT lupa segalanya~


To ∞ and beyond

Assalamualaikum. Entry apekah kali ini? Boring punye pasal, terserlahlah idea ni..Adakah gambar diatas kene mengena ngan entry ni? Nilaikan sendiri :)

My question is, perlu ke sombong bile hot? Sangat terkilan, sedih, marah bile kawan sendiri buat camtu. Kes ni same laa macam, bile ade kawan baru, patutkah kawan lame dibuang? "Ia diibaratkan tisu lame dibuang dan tisu baru diambil. Ianya lebih menyakitkan berbanding ditinggalkan KEKASIH"

Dah macam trend kan? Orang semua giler hot.. Yang paling ketara, di FACEBOOK dan TWITTER. Trend maki hamun orang. Maki hamun bukan cara terbaik, nasihat lah dye. Tapi bukan senang kot nak jumpe manusia berhati mulia camni. Tapi takdelah laa sampai nak mention nama bagai -.-' . Macam aibkan orang pulak ! ~ So , pandai2 fikir lah awokkk .. Awokk tu dah besar :p .. #SilaTerasa

Credit SINI .. Thank you ! 

Hazirah~

Entry ni special untuk kau ... sila baca eh ? ;)

Rindu Ain , Hana n Teha . Korang rindu aku tak ?
Seriouslyy , rindu gler kau dengan Min .. tapi ak tau Min takkan rindu ak .. 'Kecik' betul rasa diri nak dibandingkan dengan dia .. Ingat lagi tak time raya haritu Min buat open house ? .. ak dengar ada org ckp kau ada kt rumah Min .. tak ingat sape yang cakap .. Ak gler excited ..  tak sabar2 nk jumpa kau .. Bila dah sampai ak nampak ada byak kawan Min je .. tengok muka sorang2 .. dah macam apa dah time tu .. takde pun kau :( .. Kawan Min sume lawa2 .. hmm , bukan mcm ak :/ .. Diorang semua dilayan , cuma ak dgn Nira mcm orang asing .. masa tu mood down gler nk bergambar .. tu lah gambar haritu mcm sakai je -.-' .. Balik dari haritu ak mimpi kau seriously tak tipu .. Entah lah .. Ak tak ingat sangat mimpi tu .. bangun2 ak nangis .. ak pun tak tau kenapa :'/ ..

Ak baru lepas 'skodeng' blog kau tadi .. cerita kau hampir sama dengan ak .. sedih je ak baca .. tapi kalau ak jadi kau mungkin ak lebih stress kott .. Ya Allah , kau sabar je ek? .. Nnti kita text sama2 :) .. I will always there for you whenever you need me :')




I'm Gonna Go There One Day .. Ahakss ;)

*
Wokeyy , lama tak update eh ? Ke mana kau Ain ? NgehNgeh sambil minum air milo and layan lagu pagi-pagi ni terpanggil pulak nak update blog..daripada mengelamun jea kerja pastu sengih sorang-sorang macam kerang busuk ni takde guna juga..baik update blog kan..ish bukannya baik pergi baca buku..folio pun tak siap2 lagi .. huh -.-'

sape la yang tak nak pergi Paris kan?the city of romance..tengok pic Eiffel Tower pun dah meleleh2 dah nak pergi..hehe.



Antara lokasi idaman semua orang *dan termasuk aku* ialah kota Paris . dulu pun aku minat Paris Hilton sebab aku terbayang Paris . and you know the stars are blind . lalalala tiba tiba pulak nak nyanyi lagu Paris Hilton kan ? siapa nak layan =___= yaaaa kalau pergi kota Paris ni memang tak sesuaiiiiii laa kalau nak pergi dengan family , sebab kat sana confirm lah kita cuci mata dengan few couples kannn ? so yang sesuai bila nak honeymoon lah :p dengan angin sepoi sepoi yang bertiup , lagi lagi bila dapat saksikan matahari terbenam sama sama . romantic moment , right ? Huwaaa cant wait to go there ! Darling please bring me there soonnnnnnn :)

tiba tiba tadi masa aku tweet , tiba tiba aku terfikir aku pernah pergi luar negara macam orang lain ?  yang paling beruntung bila aku pergi sana bila aku dah besar . i mean , dah boleh fikir baik baik bila tengok keadaan negara orang . dan kasihan kepada adik adik ku yang masih kecil sebab pernah pergi luar negara tapi takdapat feel sepenuhnya . kasyian de lohhhhhh . LOL . dan secara tiba tiba aku rasa , aku macam nak pergi luar negara lagi . tapi nak pergi lagi jauh . ni semua pengaruh novel sebab selalu bawak diri jauh jauh bila putus cinta . tapi aku nak ke sana sebab nak melancong . kalau bukan dengan keluarga atau kawan kawan , harap harap dapat pergi dengan husband-to-be kita . Hihiksss . *jauh gler ak fikir .. ahakss .. still form 1*


photo