Monday, 28 January 2013

Crush



Salam ... hi , ho , hey .. Holla :) ..Assalamualaikum...awak-awak yang bajet comel, yang suka stalk dan yang perasan handsome :) Very Good Morning. Pagi-pagi buta menaip. Okay , ak percaya sekarang ni ramai yang tengah ber'crush-crush' kan. Eheh , blushing konon.. mengaku jolahh .. Enjoy scrolling !

*makan buah epal* lap2 mulut.

okay...teruskan. err..akunak tulis pasal ape tah. oh yea..Crush.

kalau kau rasa..kau ni Innocent ..tak payah lah baca entry ak ni...Crush tu bukan Langgar or 

mengikut apa yang ak tengok lah, Crush ni maksud dia. "Kau suka kat seseorang, macam minat lah. dalam diam..without any confession or..heboh2"

Okay aku tau. agak lah macam awkward bila aku tulis topic ni kan? Oh..sangat tidak COOL okay *tangan dibahu mata ke atas" tapi..apa-apa pun yg ak taip. ak taip berdasarkan 'pengalaman' ak~ ops..aku ada crush? ah..jgn tanya. tettttttttt. termasuk lah Pakcik yang baiki Microphone masa perhimpunan tu aku crush jugak =.="

Macam mana boleh Crush?

ask your heart la. kadang2 kita mana tau macam mana kita boleh suka seseorang . ye dakkk? . contoh. "handsome lah." handsome sebab apa? kadang2 sebab ..

dia pandai main piano. suara dia sedap. dia pakai spek mata tebal . oh. kulitnye putih ,sebab Kerongsang dia cantik, jeans dia lawa, beg dia COOL and kadang2 sebab dia pakai Button Badges "LIKE A BOSS" pun korang boleh TERCrush. *tepukdahi*

Well, malas nak taip panjang2,, kadang2 boleh Crush tu pun sebab korang ni memang gatal dan tak jaga pandangan. *Astgfirullah* mata tu melilau macam singa mencari mangsa. LOL. 

Macam mana nak berhadapan dengan Crush ek? malu Ah.

 alah, bangang nye kau. dia bukan tau pun kau suka dia. kau terkinja-kinja tergedik-gedik sengsorang tu pahal. hahaha *gelakGuling-guling*

1. Buat Selamberk badak- ah. korang memang hebat berdrama, luar nampak cool, tapi dalam hati kencang macam baru balik dari KAED ke Mahallah Ruqayyah (penat woo) maksudnye ...berdebar2 lah. bingai sangat hang ni.

Tak perlu lah, kau nak senyum depan dia . pastu nak lambai-lambai. buat muka monyet and kenyit mata macam EYE SORE. sah2 Crush korang fikir korang ni ...MENTAL~ dia pun takut nak berselisih dengan korang~

2. Main-Main Handphone.- hah. ni sure ramai pernah buat. termasuk lah ak. haha. sometimes bila malu+taktahu nak buat apa~ memang main handphone lah. walaupun Game tu dah kau khatam brapa kali. even mesej tu kau dah baca berapa kali.

dan kalau nak bangang lagi. buat2 cakap telefon dengan muka serius dan buat-buat cari kawan korang. haha.. ni mmg taktik selalu ak buat, ak cari-cari sampai Crush aku hilang dari mata ak.

sounds funny. tapi its works :D haha..puas hati aku. kalau boleh tak nak ak bertembung dengan dia. rasa macam semua serba tak kena.

Berhadapan dengan orang yang SUKA/ADMIRE kat kau. 

Sounds macam perasan nak mati. tapi ini kenyataan beb. smua orang pasti ada peminat masing-masing.

sometimes korang rasa. ini GILA. yelah..korang yg suka kentut diam-diam, korek gigi depan cermin, rambut tak shampoo. tudung tak gosok. baju tak matching , kasut koyak, ketiak busuk. stoking busuk.

tiba2 ada orang suka kat korang *CintaButaKot* urgh. sepak2 diri sendiri. =.="

Kau jangan fikir kau ni gemuk , pakai tudung slalu tak jadi takde orang nak kat kau, sometimes dia suka kat kau sebab kau nampak comel macam tu. haha. *Seriusbodoh*

ah. mata. perasaan . dan hati seseorang, mana mampu kau kawal . dah memang lelaki tuhan ciptakan untuk minat kepada perempuan dan sebaliknya. kan? hua3~

Kalau kau terserempak kat pasar malam ke, otw nak pergi kelas ke. lepak2 kat cafe ke..terjumpalah or terselisih dengan dia.

1. SENYUM-  bukan senyum menggoda lah . senyum biasa-biasa ja. oh kau lelaki, mentang2 kau tahu that girl suka kat kau..kau senyum bajet handsome lah? entah2 dia suka kat kau sebab duit kau..bukan senyuman  kambeng kau tu *gelak-gelak guling*

Senyum biasa. biarlah senyum yang berbicara. biar dia tersipu dan rasa di hargai :)  bukan bagi harapan kat dia . Okay.

2. TUNDUKKAN PANDANGAN-  the best way. cara kau treat orang yang suka kat kau. bukan kau lagi buat dia suka kat kau. akan tetapi kau cuba kawal biar dia pun mampu kawal perasaan dia terhadap kau.

dah kalau dia suka. suruh dia masuk meminang. kalau tak . jangan bergedik-gedik nak approach couple ke bagai. belajar lagi penting . hape laa

Okay , need to pen off nowww! Bye! See ya! *gigit buah epal*




No comments:

Post a Comment

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.