Wednesday, 1 May 2013

Cikgu.. nak exam , boleh?

     Salam .. hi , ho , hey .. holla :) ! 'Nak Exam, Tak Mahu PBS'.. acewahhh ! Entry kali nih bergambar . Lol xD . Tengok gambar tuh . sekali tengok pun kau dah tau kan ? berkaitan dengan exam . kalau kau tak tau memang kau tak pegi sekolah ahh cetuh.. k, tak mau kutuk-kutuk.. dosaa.. bhahah.. Kau orang batch berapa ? Ak ? Alahai.. Ak batch 99's -,-.. sesapa yang batch 99's kita geng bro/sis . *Sepp* Batch 99's nih teruk.. senang cakap terseksa. sesapa yang batch 99's tu dia tau ahh.. betapa terseksanya kami -,- . 

   Next week, budak f3 sekolah ak and above ada exam.. untungkan dorangg ? maybe kalau yang bukan batch 99's dia akan cakap exam apa semua nih tak best.. tapi percayalahh ! exam lagi best daripada kau nak kena hadap PBS apa semua tu.. tersangat menyeksakan ! cikgu cakap kami mangsa PBS.. dulu dah pernah buat dah sistem PBS nih.. tapi tak berjaya.. merosot. then, dorang stop buat sementara waktu.. pastuh dorang nak try balik buat PBS.. dannnnn.. batch 99's mangsanyaa -,- 

   Ehh ! Kau tahu ke tak apa itu PBS ? sesedap mulut ja aku cerita padahal kau tak tahu pun PBS tuh apaa.. Yang batch 99's tu dia tau lhh.. kalau tak tau memang kau nih tak pegi sekolah ahh.. yang tak tau tu seacrh ja google.. tak payah nak serabut otak fikir.. maklumat di hujung jari anda.. Line tenet slow ? biar aku lh yang gitau.. *pasang telinga ehh* kalau tak mau dengar ku boleh blah. yang nak dengar tuh teruskan.. meh sini meh.. PBS tu stand for Pentaksiran Berasaskan Sekolah. kena buat band. mula dari band 1 hingga band 6.. memula cikgu bagi penerangan pasal band apa semua ni, aku satu patah apa pon tak faham.. ingatkan band yang nyanyi-nyanyi tu.. band paramore ka apa.. bhahah ! paling tip top band 6 ahh.. ak tengah kejar band 6 ahh.. wish me luck okay ? Pbs ni dia buat tak kira masa.. macam exam jugak.. tak boleh tengok buku, tiru kawan apa semuaa. .rules dia sama ja.. *tapi kisah apa, tiruu ja kalau ada peluang* yang lelain tu, jangan tiru perangai buruk aku eh.. rosak kau kalau kau ikut ak.. :3 buat pbs nih macam kerja pejabat pon ada.. kena sign sana sini.. *macam orang pemeshh* Lol xD . 

  Memula buat pbs tuh rasa macam best.. bebas dari exam lh kan. lelama aku rasa memang uh ! Tekanan gila.. Sumpah serabut . kalau tak lepas band 1 tak bole naik band 2. batch 99's kena hadap PBS sampai f3 disebabkan PMR dimansuhkan.. ak kalau boleh nak ja pegi hadap kementerian pelajaran suruh dia adakan balik PMR.. tapi, apakan dayaa.. kudrat tidak mencukupi.. acewahh ! Nak tak nak memang aku kena hadap menda alah ni sampai f3.. tinggal setahun lagi ja pon.. sabar..sabar..

Ak cakap exam best sebabnya, kalau nak exam tu kan, seminggu sebelum kau exam pun kau boleh lagi cover balik apa yang kau belajar. sebabnya mestilah cikgu bagitau dulu bila nak exam kan ? kalau Pbs ? jangan harap ahh ! ikut suka cikgu ja dia nak buat bila pon. kalau kau tak ready nasib kau ahh.. kau jangan nak memain.. kalau kau tak fokus dalam kelas or ponteng sekolah tanpa sebab yang munasabah memang lingkup ahh band kau.. 

   Anyway, for kakak-kakak/abang-abang sekolah ak.. GoodLuck ! Jawab exam elok-elok okay ! Ohh ! lupa ak kt pakcik nihh..  Pakcikk ! jawab exam elok-elok.. nanti dapat result share-share samaa nahh.. PMR nanti mesti dapat 5A above.. kalau kurang daripada 5A memang siap ahh .. *ugut*  anyway, GoodLuck ! GoodLuck ! Semua-semua GoodLuck ! All the best for your exam .

1 comment:

  1. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.