Wednesday, 3 July 2013

Korang KAWAN Jenis yang macam mana?


Salam.. hi , ho , hey , holla :) . Baru balik dari sekolah. Ponat den. Alhamdulillah.. dapat kawan baru. Duduk sebelah pulak tu. Tapi dia cina.. rasa serba salah nak cakap melayu ke english. bukan hape , orang mcm ak ni nak speaking. e puih. tak reti den. haha. Sangat awkward memula. then mula ckp dengan dia "awak". Rasa macam gedik pun ada. kahkah. den dah lah mcm brutal skit. cewah. 
Anyway , kelas kitorang ramai cina. So , dia pun dpt laa rmai kawan satu kaum dengan dia. Tinggal lah ak sensorang again *lap air mata*. cewah berdrama sikit. Before this banyak gak murid baru.. tapi semua lelaki. n yeah tetiba harini.. bersyukur sangat :D . Tett .. habis mukadimah. Okay , back to the topic. Scroll bawah yee.
Nak tau macam mana?

Dia suka bergurau dengan orang lain, tapi bila orang bergurau dengan dia, dia marah. 
Amboi, hang gurau – gurau kasaq dengan ak, cakap sampai aku terasa sampai hulu hati aku rilex saja. Tapi bila ak cakap, ak gurau – gurau kasar balik tau pulak hang marah.
Orang macam ni ak tak suka BANYAK sebab dia amat tak sporting sekali. Mau saja kenakan orang tapi bila terkena, maki hamun sampai nak tumbuk – tumbuk kawan pon ada.

Barang kita, suka sangat nak guna. Tapi, barang dia? Kedekut pahit! 
Set macam ni sama la geng kat atas tu. Tapi secara material lagi teruk. Ak biasa terkena dengan seorang kawan ak. Memang best friend gegila time tu
So, bila korang dah kena kawan macam tu, apa korang nak buat? Ak memang diam je kalo dapat kawan macam ni. Ak memang menyampah!

Kerja berkumpulan, tapi yang buat kerja hanya seorang. 
Biasalah student,  kena buat folio by group tapi yang hanya nak buat hanya satu orang ja. Mana boleh macamtu. Kalau malas sangat pun, usha la cari jawapan dan nak siapkan kerja tu.
Tak kiralah pegi curi jawapan ke, tiru ke hapa ke tapi please la bagi komitmen dalam kerja berkumpulan. Hampeh tau tak. Ish, meluat ak. Bila ak letak nama ak sorang untuk folio tu tau pulak marah. Ak sorang ja wei yang penat buat kerja.

Penting diri sendiri 
Yang ni biasalah adat dan perangai manusia. Aku pon kekadang pentingkanlah dan utamakan diri sendiri juga tapi nak penting diri pon, tengok tempat la sama kawan.

Takkan la semua nak menang kat hang, semua nak ikut hang je. 
Adoyai, meluat aku. Kalau aku buat macam hang buat tu tau pulak marah, tapi bila hang macamtu aku tak la bising ke kecoh ke macam hang. Hak tuihh…!!

No comments:

Post a Comment

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.