Sunday, 4 August 2013

Random Story #2



Hyeeee people! Hai. Hoi. Heyy. * tarik nafas panjang* Ehem ehem, Hai kau orang. Rindunya dekat blog ni. Sebenarnya tak pun. Hahaha hm baru semalam update blog kan? Kohkoh. Tetiba semangat nak update blog berkurang sekarang. Thanks to those yang sentiasa baca blog and klik yang mana patut. Hehe, jasa baik korang sangat aku hargai. Sampai anak cucu aku, aku akan kenang laa.Okay, yang ni over kan?

Tak semua rindu boleh diluah. Tak semua cemburu perlu diberitahu.Tak semua sayang harus ditunjukan. Ada perkara, lebih baik menjadi rahsia kita dan Allah..

Kawan dengan mudah datang dan pergi kan ,sape setuju angkat kening tinggi tinggi macam aku aww ;)aku ade kawan , korang ade kawan , semua orang ade kawan kan . yang membezakan hanyalah kita ade kawan yang setia atau takk ^_^ 

Ak tak tahu lah kenapa semuanya boleh jadi macam ni. Dalam sekelip mata , ak hilang semuanya! . Macam dialog kat drama tak? Eheh. Kenapalah kita semua tak boleh being close macam dulu. Ak pun tak tahu apa salah ak. Tak adil lah kalau ak sorang je kena judge. Lama jugak kita jadi mcm ni. Tipulah kalau ak tak rindu nk lepak sesama korang. Gelak sesama.. How I wish I can rewind that time. Tapi masalahnya , ak pun tak tahu salah ak apa doh? Anyone , please tell me why? Sodihh.

Tahun ni, tahun paling susah bagi ak. Celebration birthday pun macam hape. Yea , dapat kawan yg baru yg rapat dan makin lama makin hipokrit. Pelajaran entah kemana. Being alone all the day. No more nira yang dulu. No one can cheer me up. Ak pun tak tahulah. I'm just going with the flow. Almost Everyday! Haih :'(

But then , ak sedar.. buat apa kita fikir pasal orang lain but orang tu tak pernah fikir pasal kita. Mengata belakang lagi adalah kan?. Tak kisahlah yang tu. Masa second last day , sakit otak doh ak.. like bila tengok muka diorang yang serious je bila tengok ak berjalan , ak tergelak gila tak hingat dunia. Diorang pun gelak. Tetiba kot penyakit sawan , ak datang. Ahaks! . Tengok muka diorang je gelak lagi. Entah ah mcm automatik. Ak kena demam kepialu agaknya. Tak boleh belah doh!

Masa last day before cuti hari raya pulak.. diorang semua ada kt library termasuk ak dgn nira.. tengah duduk baca buku. Then , tetiba diorang duduk dekat dgn kitorang.. alahai lamanya tak duduk sesama mcm ni :'3 . Happy jugak ah! Siap tegur ak lagi. Lepastu , diorang buat hal diorang lah. Main hape tah. Ak tengah baca buku novel time tu. Cewah xD . Btw, Selamat Hari Raya yea! . Dah kekeringan idea ni.. okaylah . Bubye! Hiho~

2 comments:

  1. Payah nak cari kawan sejati . Nak jumpa orang yang bernama "kawan" pun susah . Apa lagi sahabat . Huhuuu .

    #selamat hari raya kak ! Maaf zahir batin ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Hehe. Selamat Hari Raya jugaaa dina :D

      Delete

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.