Monday, 28 January 2013

Crush



Salam ... hi , ho , hey .. Holla :) ..Assalamualaikum...awak-awak yang bajet comel, yang suka stalk dan yang perasan handsome :) Very Good Morning. Pagi-pagi buta menaip. Okay , ak percaya sekarang ni ramai yang tengah ber'crush-crush' kan. Eheh , blushing konon.. mengaku jolahh .. Enjoy scrolling !

*makan buah epal* lap2 mulut.

okay...teruskan. err..akunak tulis pasal ape tah. oh yea..Crush.

kalau kau rasa..kau ni Innocent ..tak payah lah baca entry ak ni...Crush tu bukan Langgar or 

mengikut apa yang ak tengok lah, Crush ni maksud dia. "Kau suka kat seseorang, macam minat lah. dalam diam..without any confession or..heboh2"

Okay aku tau. agak lah macam awkward bila aku tulis topic ni kan? Oh..sangat tidak COOL okay *tangan dibahu mata ke atas" tapi..apa-apa pun yg ak taip. ak taip berdasarkan 'pengalaman' ak~ ops..aku ada crush? ah..jgn tanya. tettttttttt. termasuk lah Pakcik yang baiki Microphone masa perhimpunan tu aku crush jugak =.="

Macam mana boleh Crush?

ask your heart la. kadang2 kita mana tau macam mana kita boleh suka seseorang . ye dakkk? . contoh. "handsome lah." handsome sebab apa? kadang2 sebab ..

dia pandai main piano. suara dia sedap. dia pakai spek mata tebal . oh. kulitnye putih ,sebab Kerongsang dia cantik, jeans dia lawa, beg dia COOL and kadang2 sebab dia pakai Button Badges "LIKE A BOSS" pun korang boleh TERCrush. *tepukdahi*

Well, malas nak taip panjang2,, kadang2 boleh Crush tu pun sebab korang ni memang gatal dan tak jaga pandangan. *Astgfirullah* mata tu melilau macam singa mencari mangsa. LOL. 

Macam mana nak berhadapan dengan Crush ek? malu Ah.

 alah, bangang nye kau. dia bukan tau pun kau suka dia. kau terkinja-kinja tergedik-gedik sengsorang tu pahal. hahaha *gelakGuling-guling*

1. Buat Selamberk badak- ah. korang memang hebat berdrama, luar nampak cool, tapi dalam hati kencang macam baru balik dari KAED ke Mahallah Ruqayyah (penat woo) maksudnye ...berdebar2 lah. bingai sangat hang ni.

Tak perlu lah, kau nak senyum depan dia . pastu nak lambai-lambai. buat muka monyet and kenyit mata macam EYE SORE. sah2 Crush korang fikir korang ni ...MENTAL~ dia pun takut nak berselisih dengan korang~

2. Main-Main Handphone.- hah. ni sure ramai pernah buat. termasuk lah ak. haha. sometimes bila malu+taktahu nak buat apa~ memang main handphone lah. walaupun Game tu dah kau khatam brapa kali. even mesej tu kau dah baca berapa kali.

dan kalau nak bangang lagi. buat2 cakap telefon dengan muka serius dan buat-buat cari kawan korang. haha.. ni mmg taktik selalu ak buat, ak cari-cari sampai Crush aku hilang dari mata ak.

sounds funny. tapi its works :D haha..puas hati aku. kalau boleh tak nak ak bertembung dengan dia. rasa macam semua serba tak kena.

Berhadapan dengan orang yang SUKA/ADMIRE kat kau. 

Sounds macam perasan nak mati. tapi ini kenyataan beb. smua orang pasti ada peminat masing-masing.

sometimes korang rasa. ini GILA. yelah..korang yg suka kentut diam-diam, korek gigi depan cermin, rambut tak shampoo. tudung tak gosok. baju tak matching , kasut koyak, ketiak busuk. stoking busuk.

tiba2 ada orang suka kat korang *CintaButaKot* urgh. sepak2 diri sendiri. =.="

Kau jangan fikir kau ni gemuk , pakai tudung slalu tak jadi takde orang nak kat kau, sometimes dia suka kat kau sebab kau nampak comel macam tu. haha. *Seriusbodoh*

ah. mata. perasaan . dan hati seseorang, mana mampu kau kawal . dah memang lelaki tuhan ciptakan untuk minat kepada perempuan dan sebaliknya. kan? hua3~

Kalau kau terserempak kat pasar malam ke, otw nak pergi kelas ke. lepak2 kat cafe ke..terjumpalah or terselisih dengan dia.

1. SENYUM-  bukan senyum menggoda lah . senyum biasa-biasa ja. oh kau lelaki, mentang2 kau tahu that girl suka kat kau..kau senyum bajet handsome lah? entah2 dia suka kat kau sebab duit kau..bukan senyuman  kambeng kau tu *gelak-gelak guling*

Senyum biasa. biarlah senyum yang berbicara. biar dia tersipu dan rasa di hargai :)  bukan bagi harapan kat dia . Okay.

2. TUNDUKKAN PANDANGAN-  the best way. cara kau treat orang yang suka kat kau. bukan kau lagi buat dia suka kat kau. akan tetapi kau cuba kawal biar dia pun mampu kawal perasaan dia terhadap kau.

dah kalau dia suka. suruh dia masuk meminang. kalau tak . jangan bergedik-gedik nak approach couple ke bagai. belajar lagi penting . hape laa

Okay , need to pen off nowww! Bye! See ya! *gigit buah epal*




Sunday, 27 January 2013

Buat doodle muslimah guna Dress Up Game

 
Salam .. hi , ho , hey ..  ada satu game yang menarik untuk korang yang nak buat doodle sendiri, tapi  tak nak malas nak lukis sendiri. Hihi *jkjk* . Cuma tinggal nak dress up doodle muslimah ni comel-comel, and kemudian save! :)


TEKAN SINI

Jom try sesama k!

Ak try jugak tadi then ni lah hasilnya ..... tadaaaaaa~


Comel tak ? hewhew .. Jom try! Lepas dah dress up comel-comel doodle tu, boleh la save macam ni :
Cara senang nak save doodle yang comel tu, tekan "PrntScr" n pergi mana-mana tempat yang boleh save image, untuk save doodle korang tu. Contoh dekat paint then tekan CTRL V. Lepas dah keluar crop cantik - cantik .. Senang tak ? Drop comment. Tq :)

Credit to CuteHijabi 

Ladybird's Note: Laugh when you should , smile when you can ;)

Wordless Sunday

 




Ladybird's Note: Start your day with a smile :)




Saturday, 26 January 2013

Jom check blog speed test! *must read*

Salam , hi , ho , hey , holla :) . Eheh , tadi baru kata check harga blog kan ? After this mehh sama2 kita check blog kita laju ke idakk ? Klik website SINI atau SINI . Satu untuk check laju blog then satu lagi untuk check laju website a.k.a siapa yang pakai domain :) . Okay , dua2 website tu dapat kat blog INI . Credit to kaka comel tu :D . Jom lah singgah kat blog dia , banyak lagi tuto yang best kat situ . Ngeh ngeh

Yang ni laju blog ak .. laju ke idakk ? . Macam lambat je. Ehehh


Ladybirs's Note: Sharing is caring ^^V

Jom check harga blog! *must read*

Salam.. hi , ho , hey , holla :) . Tadi den tengah blogwalking then terserempak satu tuto. Acewah , saje nak test a.ka. check berapa harga blog ak ni ? Mahal ke idak ?  muahahahha . Nak check jugak ? Korang boleh pegi kat sini WEBSITE ni. Then ,  isikan je website blog korang tu kat situ. Jom-jom!

Nak tengok harga blog den berapa? Chitt .. jeolous denn tengok harga blog lainn xD . Yolah , den tak se famous kak lysaa , kak yuyu and kak hanis zalikha .. hewhew .. Kalau duit betul kan bagus .. jkjk :p


Ladybird's Note: Everyone , wants happineas. No one wants pain. But how can we make a rainbow? Without a   little rain ?

Saturday, 19 January 2013

Time changed , People changed. So,What Wrong ?!

" Don't trust too much, don't love too much, don't care too much because that too much will hurt you so much"




Sebelum cuti weekend banyak gila idea untuk update blog.. mencurah-curah. tapi bila dah masuk je cuti, hmmm.. hilang sbb tidur yang berlebihan dan makan makanan yang terover. haahahha. tapi jari ni rindu nak menaip. so this is randomly typinglah.

Err...
kawan, kenapa kau tiba-tiba sombong??
baru ni, bila ak down...
kau buat macam-macam bagi ak serba salah 
buat ak lupa sekejap dengan masalah ak
tapi, tiba-tiba ak rasa kau dah lain
ak ada buat salah ke???
*wondering


'Dulu, masa mula-mula aku kenal kau..aku ingat kau ni sombong'
'Eh, kenapa?'
'Sebab dulu kau tak banyak cakap, bila dah lama kenal..baru aku tahu kau ni
bukan sombong...tapi baik' -.-
Kenapa kau dah lain ha? Dulu kau tak macam tu pun? Cakap pun asyik nak marah je .. lepas tu cakap tak berlapik main lepas jea . Ingat ak apa? Semua macam tak kena jea. Semua orang kau nak marah. Apahal? mana pergi 'patient' kau ?. Ak malas nak cite kenapa. Dah lah ak mcm tunggul  kayu jea . Kau betul-betul dah lain. Every person have make their mistakes. Ak ni pun bukan perfect sangat . Tapi fikir sikit kita .. kawan dah lama weh.

'Appriciete' sikit orang yang selalu ada beside kau. Kalau perangai kau terus macam ni macam mana orang nak respect kau?. Dulu buat lawak kasar sikit okay jea. Sekarang cakap sikit terasanya lebih2 pulak. Tapi , fikirlah bukan ak kata kau kena jaga hati orang but atleast respectlah sikit weh. Takkan orang je nak understand kau. Okay , ak kadang-kadang terlepas cakap jugak. But , ak try to kawal sikit apa yang ak cakap.

If , kau terbaca entry ni I'm Really-Really Sorry .. Cuma ak terasa yang ak dah tak kenal kau lagi. Kau bukan yang macam ak kenal dulu. Kbai. S O R R Y

Ladybird's Note: Keep smiling although heart is hurt.

Wednesday, 2 January 2013

I'm Fourteen Already :o

Salam , hi , hey , ho , anyeong haseyo ! :)


Amboii , hahahhh .. Okay , dah tua dah ak -.-' .. Macam tak percaya jea , dah masuk 14 tahun .. huhuhu .. Cepatnya masa berlaluu .. So , lepas ni kena tukar profile la pulak .. Tapi birthday 2/3/1999 .. That's mean i'm still 13 .. Am I right ? .. Muahahah -.-' .. Cehh , promote date birthday la pulokkk .. * Remember tauu * hihi .. Lagi few second , kena mandi and get ready for school ! .. Hoyehhh .. 

Kat sekolah .. sesi petang ada form 1 dengan form 2 .. Ecehh , jadi senior dah ak .. Takde idea lahh .. hohooo :3 .. Masa pun macam jelous with us .. keh2 , see youu soon ! Nak update nanti what happen after today :)

Ladybird's Note : Miss my old friend badly :/

Tuesday, 1 January 2013

Welcome 2013

   
 
Salam , hi ho hey ! 2013 sudaa
Alhamdullilah, nampaknya, 2012 dah habis. Even , penuh dengan suka duka, ketawa gembira, menangis bersedih, itu lumrah kehidupan. Semua orang pun merasa. termasuklah ak, ye lah, ak bukan extra-ordinary people, bukan si perfect yang hidupnya sempurna. aku just, biasa-biasa-biasa saja. Nothing special pasal ak , hee.

Tapi , azam tahun 2012 ak ni pun dah tercapai ke belom? err err err. ak pun tak tahulah dah complete atau belum azam 2012 aku ni. Ingat pun tak pelah dia salah satu azam tahun baru aku ni. ish ish. and azam ak untuk tahun 2013 pulak, itu hanyalah random pick je. eh eh, boleh pulak macam tu? hoho :D . tapi, Inshallah, aku akan try jugak.

To my friend :

Hoho .. Sorry , for everything .. I want to restart our friendship. Glad to having you guys in my life. May our friendship last forever.Thank you for those people who gave me laughter. God sent you guys to be the ones who brighten up my life. I hope our friendship lasts longer .. Fuhh , BI ak dah improve wooo ~ hahahh . Lastly , Happy New Year Guys :*

Ladybird's Note : Besok sekolahh .. woo~ jadi senior .. ahakkss

Segmen up follower dengan sepantas kilat II

 
 



' BELOM COBA, BELOM TAW ! '
 
Klik banner untuk join :D

Blogview : Follower 100 , 111


Holla :) , So yeah .. haritu janji nak review kan ? hewhew .. Sorry , lambat sbb baru dapat online kt komputer .. hohoo :3 .. Janji tetap janji :P .. First time review orang ni :D

Follower ke-100


*Blog pertama .. Serba Pink .. First thing yg Ain tertarik dekat blog ini ialah header dia .. Cantikk .. Menggunakan nama sendiri sebagai nama blog .. Blog yg simple dan mudah di blogwalking .. Akak ni form 4 kalau tak silap :)

Tanpa banyak ngomel lagi , jom pergi site dia

Follower ke-111

* Tengok header dia jer dah melecun .. Comel sangat .. Loading blog pun tak terlalu lambat .. Minat one    direction yea ? :D ..  Oh Yeahh , peminat pink yea ? Samalahhh kita .. ahaks.. Taknak banyak cakap .. sebab semua mcm perfect gituuu xD

Jom pergi ke site dia