Sunday, 30 June 2013

Hindari Penyakit Penghalang Sabar

Oke.. nk share cmne cara nk hilangkan PENYAKIT PENGHALANG SABAR.. den pun patut follow sbb sy ni hot tempered.. eceh , haha.. :D susah nk ubah bila sifat tu memng ad dari kecik..wlaupon da cuba berkali2..so hope crara ni pat bantu den..MAYBE..haha.. ^_^ sebab SABAR itu kan separuh dripada IMAN.. :) marah ni kan sifat syaitan..so bila kita mampu hindari penyakit penghalang sabar ni INSYAALLAH kita mampu mengatasi sifat marah kita agar tidak memburukkan lagi keadaan.. :)

                                                                             

SABAR perkataan yg senang di sebut , tetapi sangat sukar untuk di amalkan..btol kan..??yeaahh...! thats right..mesti ramai yg setuju ngn ape yg sy ckp td..hehe.. :D ...Semakin banyak tekanan , semakin banyak dugaan , semakin banyak kritikan , badan kita mula berketar dan telinga serta muka semakin merah menyala menahan marah.. Adakah itu dinamakan SABAR..?? Ooohh...!!semestinya tidak..kan..?? :) 

SABAR IALAH MENAHAN DIRI DAN LAWANNYA MENGELUH IAITU MENAHAN DIRI DARIPADA MELAKUKAN PERKARA YANG DI BENCI OLEH ALLAH..


Penyakit-penyakit tersebut adalah penghalang dan memusnahkan sifat sabar..:

1. GOPOH DAN TERGESA-GESA..  

  *Apabila berlaku kelewatan - Kita cept hilang sabar , sempitnya dada dan berputus harap..
  *Buah yg masak ada masanya untu dia menjadi masak dan ranum .Kita tidak dapat    mempercepatkan
    masanya. oleh itu BERSABARLAH...


2. MARAH..  

*Orang yg pemarah tidak tenang dan sentiasa gelisah..
  *Apabila kita marah , kita akan tinggal kan murid kita tanpa menasihatinya , sedangkan mereka masih
   memerlukan perhatian kita...oleh itu SABARLAH...
 
 3. TERLAMPAU BERSEDIH.. 

 *Orang yg terlalu sedih akan mudah berputus asa , apatah lagi jika dirinya ditentang tika menegakkan
    kebenaran , diejek , ditipu , dan difitnah apabila keikhlasannya dipertikaikan oleh org lain.. sabo jelah 

4. PUTUS ASA.. 

 *Ia merupakan halangan yg pling besar bagi org yg bersabar..
  *Kita ambil contoh seorang peladang - Seorang peladang tekun menanam , menyiram , membajai pokok-
    pokoknya dengan harapan utk mendapat hasilnya..tetapi kalau dia tewas dengan sifat putus asa maka
    tidaklah dia meneruskan kerja-kerja di ladangnya..

                                                                         
 * renung-renungkan dan selamat beramal.. hoho 

You know you've been Malaysianized when... *lets read*


You know you've been Malaysianized when...

  • You know when to use lah, leh, lo, lor, meh, and ma all correctly
  • You know the pros and cons of using DiGi, Maxis and Celcom
  • Why do like this meh? is a completely okay question to ask
  • You don't go out if it rains. Or even the day after it rains if it's a bad storm. Actually the rain stops all plans, and who wants to deal with the jam anyways??
  • You think of KL people as city folk
  • "We see how first" are words to live by
  • You know the words for eat and tea in Tamil, Malay, and a few dialects of Chinese
  • Complaining about how hot it is while soaking in the aircon/ fan is a completely justifiable way to spend a day
  • As is going on facebook, twitter, and 9gag for 7 hours straight
  • School holiday? Sleep until noon
  • You know you should be studying but instead go on to twitter to complain about how much homework you have to do
  • Shaving is optional
  • You know at least 1 Malay and Tamil song
  • You know whether to call someone "anne" or "abang"
  • You'd rather call a women that looks slightly older kakak than deal with the consequences of calling an older looking woman that's young mak cik
  • Arguing with the taxi drivers to use the metre isn't so difficult
  • Crossing a busy street? No problem, use the hand
  • You know how to use chopsticks and eat with your hands
  • You've slowly forgotten how to eat with a knife...
  • You get scolded by the prefects for not buttoning your baju kurung 
  • You know what food stall at the canteen has the best food on what days
  • There are people in your class that speak better English than you
  • You know exactly what drama went down on twitter last night
  • You always take a Chinese friend with you to eat dimsum because the dimsum women always try and rip you off
  • People back in the US don't understand your English
  • It's really hard to understand a non-Malaysian accent
  • It's really difficult to form an English sentence without using a Malay or Chinese word
  • You've used the phrase "special discount untuk mat salleh boleh cakap bahasa melayu" countless times
  • You get really angry when someone thinks you're a tourist
  • Hearing someone talking about you in Malay and approaching them and saying saya boleh faham bm is the best. thing. ever.
  • You've never watched a Korean drama but still know what's going on in at least 3 of them from your talkative classmates
  • It's second nature to bring tissue with you everywhere
  • You've learned to not be offended when a Chinese or a Malay auntie tells you how fat you've gotten
  • Whatsapp is crucial to survival
  • You can't go more than one week without eating roti canai or nasi lemak...
  • ... or one day without eating some form of nasi
  • You can tell how sweet the teh o ais is going to be based on the race of the pak cik or mak cik that makes it
  • You know what night market is open when and where
  • You feel vaguely uncomfortable when you're in a new place and the call to prayer goes off and it's not the one you're used to
  • You can tell what app someone is using on their phone based on the azan it plays
  • You know what the call to prayer sounds like on at least 3 different radio stations
  • You start to spell things the British way
  • You know and taste the difference between Malay and Chinese char kuey teow
  • You know which way to fold and your banana leaf and what it means after eating banana leaf rice
  • Everyone goes to you with their problems because they know you don't know the names of anyone in school still
  • Life without roti scares the crap out of you
  • The GE is all you can talk about
  • You laugh at the amount of political flags hanging up
  • You still don't know the name of two girls in your class
  • You know the LRT and Monorail system better than your host family
  • The Starbucks baristas know you by name because you hang out there so often
  • Malaysians know more about American pop culture than you
  • You still can't recognize school people when they're not wearing their uniform
  • People start ridiculous rumors about you (I DID NOT MOVE TO CHINA FOR 2 WEEKS)
  • It doesn't phase you when you find out it was your English teacher that started the rumor
  • You're tired and lazy all the time
  • Going on a run is literally a joke
  • People keep telling you the rainy season sudah pass but it still rains everyday
  • There is no such thing as too much milo
  • You started saying going back to America instead of going home, because Malaysia is home
  • You don't know if you have friends/ who your friends are back home, but that's okay
  • The thought of leaving Malaysia makes you cry. Really, really hard.
  • You know that you'll be back one day!!
Yeah! kan? hoho.. credit to her.. lets follow her blog :-)  ---> Hannah

Thursday, 27 June 2013

10 status facebook lawak

YOUTUBE : aku ada semua benda yang orang nak tengok .
GOOGLE : aku ada semua benda yang orang nak cari .
FACEBOOK : aku boleh buat orang kenal sesame sendiri .
SKYPE : aku boleh bagi orangg call di seluruh dunia.
INTERNET : tanpa aku , korang semua tak ade tahu .
ELEKTRIK : kau pon samea INTERNET , tak ade aku , kau macam boleh hidup .
PEKERJA ELEKTRIK : korang boleh diam tak ? kang aku tak betol kan tiang elektrik niey , semua hilang .
*****

NI KISAH BEDAH BERUMUR 7 TAHUN.
Pada satu hari Bedah dan bapanya datang ke Kuala Lumpur dan pergi ke shopping mall…
Anak beranak nie baru first time datang Kuala Lumpur, sebelum nie asyik dok memerap
kat kampung… Jalan punya jalan, akhirnya Bedah terpandang lif, lalu dia pun tanyalah
bapak dia….

” Pak, itu amenda pak?”
Bapak di jawab,” Entah lah nak….bapak pun baru kali ini nampak menatang tuh….”
Tak lama lepas tu seorang nyonya tua terbongkok-bongkok, tergigil-tergigil pergi kedinding dan menekan butang lif tersebut…..lif pun terbuka lalu nyonya masuk ke dalam lif dan lif tertutup…..tidak lama kemudian lif terbuka…TINGGGG!!!!!
Keluarlah seorang amoi yang punyalah cun cam SHANIA TWAIN…
lantas berkatalah bapak si bedah kepada Bedah…
“NAK! KAU PERGI AMBIK EMAK KAMU BAWAK KEMARI,
KITA MASUKKAN DIA DALAM GUA AJAIB NIH….CEPAT!!!
*****

Boy : You are , ABCDEFGHIJK .
Girl : What does it mean ?
Boy : Attractive , Brilliant , Cute , Darling , Elegant , Funny , Gorgeous , Hot .
Girl : Aww , sweet . What does IJK mean ?
Boy : I’m just kidding , ahaha :p
Girl : LMN .
Boy : what ???
Girl : Lempang Muka Nak ?
Boy : =.=”
*****
cikgu: arip, knp kamu dtg lewat hari ini?
arip: hujan lebat ckgu..
cikgu: semalam, knp awq x hadir?
arip: hujan, cikgu..
cikgu: aik, hujan juga. abis kalo tiap2 hari hujan?
arip: banjii, cikgu..
cikgu: @#%@#%@#%
*****

Di sekolah tabika.

Cikgu : Amri, awak ada berapa beradik?
Amri : Tiga, cikgu
Cikgu : Awak yg paling tua?
Amri : Tak. Atuk saya….
*****
Duit dan air….

Ada seorang pemuda ke kedai mamak dia hanya ada 70 sen semasa itu.
Pemuda : Mamak berapa harga teh panas deengan sejuk?
Mamak : Panas 70 sen sejuk RM1.20.
Pemuda :! Bagi teh panas 1.
Sampai je teh tersebut pemuda itu terus minum.
Mamak : Kenapa awak minum cepat sangat?
Pemuda : Kalau saya tunggu lama2 nanti sejuk tak fasal2 saya kena bayar RM1.20.
*****

Tiga orang Asli menaiki motosikal dan ditahan polis trafik. Namun penunggang motor tersebut tidak berhenti. Dengan muka tidak bersalah penuggang tersebut berkata, ‘Tak muat dah tok, kami dah bertiga!!!, jalan dulu tok…”
*****

4 orang pemuda duduk bertentangan di dalam sebuah keretapi.. seorang warga Amerika, seorang Kongo, seorang Bangladesh dan seorang Malaysia..
Sedang dalam perjalanan, warga Amerika tu mengeluarkan 100 us dollar lalu dibakarnya utk menghidupkn rokok..
semua terkejut dengan tindakan si Amerika dan belum sempat bertanye, si Amerika ni kata ” its ok.. too many DOLLARs in Amerika,”..

tanpa mengendahkan kata2 si Amerika tu, si Kongo pula mengeluarkn sekotak cigar yg termahal didunia.. di bakarnya satu dan yg lain dibuang ke tingkap.. tersentak dengan tindakan si Kongo ni, si Amerika bertanye, “why??,”.
si Kongo menjawab,” there is too many cigars in Kongo”..
si Malaysia dan si Bangladesh terpinga2 dengan perbuatan mereka td..
belum sempat si Bangladesh kata apa2, si Malaysia terus campak si Bangladesh keluar tingkap.. dengan slamber berkata “nevermind… too many Bangla in Malaysia,”….
*****
Kelebihan wanita: mengandung dan menambah bilangan manusia. 
Kelebihan lelaki: buat perempuan mengandung
*****

anak : mak, apa dalam perut mak tu?
mak : adik hang laa
anak : mak benci adik ke?
mak : ehhh,mak tak pernah benci anak mak.
anak : dah tu , kenapa mak telan dia?…
mak : kalau aku tampaq hang jangan tanya pasai pa nohh…
haha .. aptb !
*****

Di sebuah pasar tradisional.
Pembeli: “Dik, telur sekilo berapa?”
Penjual: “Telur ayam atau telur itik?”
Pembeli: “Telur ayam.”
Penjual: “Telur ayam biasa atau ayam kampung?”
Pembeli: “Ayam biasa.”
Penjual: “Yang tempatan atau yang import?”
Pembeli: “Yang tempatan.”
Penjual: “Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Selangor atau Tampin?”
Pembeli: “Yang Ipoh lah…” (Sambil terlihat kesal).
Penjual: “Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau Selatan?”
Pembeli: “Adik nie jual telur atau nak jalan-jalan?”
Penjual: “Maaf kak, saya penjual mee rebus kat sebelah. Kebetulan yang jual telur pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang.
*****

Suatu hari,Pak Pandir pergi ke masjid untuk bersolat jemaah.Kebetulan dia membawa wang 50 sen dalam kocek bajunya. Pak Pandir bercadang, pulang dari masjid nanti dia mahu belikan gula2 nutuk anaknya.Ketika sedang rukuk, tiba-tiba wang 50 sen Pak Pandir terjatuh dan tergolek di hadapan saf jemaah lain.Mulanya Pak Pandir pun bersuara perlahan lahan

Pak Pandir :”Tolong jangan ambil duit aku tu ye”
Jemaah 1 :” Eleh tak hairan setakat 50 sen tu”
Jemaah 2 :”Wei orang sembahyang mana boleh bercakap”
Pak Pandir :”Habis… yang kau bercakap tu”
Jemaah 3 :”Nasib baik aku tak bercakap”
*****

Boy: I love u !
Girl: Shut up!
Boy: I need u !
Girl: Shut up!
Boy: I miss u!
Girl: Shut up!
Boy: I want to marry u !
Girl: Really ?
Boy: Shut up!!!!
muahahaha..amik ko…
*****

Satu pagi di stesen ketapi, ada satu makcik tu dia tanya petugas kaunter…

Makcik : Anak, keretapi sampai jam berapa??
Petugas kaunter: Jam 2 Kedah, jam 5 Kelantan, jam 1 Penang, jam 7 Gemas. Makcik nak pergi mana??
Makcik : Makcik nak melintas aja..
*****

Percayakah anda…perempuan lebih kedekut dari lelaki..ini dapat dibuktikan apabila mereka tidak sanggup membenarkan suami mereka kawin lebih dari 1….tapi berbeza dengan lelaki..mereka sanggup membahagikan kasih sayang mereka sehingga empat!…
*****

Di dalam sebuah bas duduk seorang pemuda dan seorang nenek. Si nenek memicit-micit kepalanya.
“Kenapa nie nek. Pening ya,” tanya pemuda tersebut.
“Ya nak, rasanya kepala pening, perut mual, rasa macam nak muntah,” jawab nenek.
“Oh, ya nak, bolehkah nenek melihat muka kamu sebentar.”
Pemuda itu terkejut tapi kemudian tersenyum,”Boleh nek, tapi kenapa?”
Si nenek menjawab,”Biar muntahnya lebih cepat.”

Pss : Ehh , terlebih sudaaaa ;p

Monday, 24 June 2013

Sunday, 9 June 2013

Artwork

Salam.. hi, ho, hey.. holla :)  . Um,  ak minat sgt dgn art2 ni. Even in real life.. Ak ni tak reti lukis pun. Sigh. But siapa kata lukisan jea berseni? I mean ada some artwork like tak pyh lukis.. Guna watercolour jea pun dah berseni. Ye dokk? Eh paham ke? Kuikui.

Sangat jelly actually when kita tengok orang punya artwork/hasil kerja niceeee gilos. Then, orang tu pulak rapat dengan kita.. Cenggini (y) . Boleh tolong den lukis time matapelajaran seni! . Haha,  amboi ambik kesempatan nampak xD.

Masa sekolah rendah dulu.. Ada pertandingan buat poster. Semua orang wajib masuk untuk setiap kelas. Then, ak masuk ler even ak tau banyak gilos saingan. Masa tengah lukis perghh macam 'imagination' keluar. Eceh, but nak lukis tak reti weii. sobsob. Ak buat poster tu 'simple but nicelah' katanyaaa. Haha. Finally, menang tempat ketiga. Happy woo. Bak kata orang 'Practise Make Perfect!' kehkeh.

Teknologi sekarang sangat luas. Skrang pun kan kalau nak lukis pun boleh guna app kt phone kan. Hihi :-) . Boleh try install 'doodledroid' kt playstore. Best habak hang~ . Yang ni lukisan made by me :

Friday, 7 June 2013

Freebies Background Header


Salam.. hi , ho , hey , holla :) .. Harini nak bagi freebies background header. and 1 free doodle! =)


 http://2.bp.blogspot.com/-grBnnVqpTFE/UbGb6KLlxAI/AAAAAAAACBE/TsuDxjJjXJQ/s640/bg-header1.png
 http://4.bp.blogspot.com/-Ms9N4hn8r_g/UbGcC3ZcpVI/AAAAAAAACBU/Nf59bCwCyNM/s640/bg-header3.png
 http://2.bp.blogspot.com/-Ec4kAZwUN_k/UbGcXLN7jdI/AAAAAAAACBs/CRn5tBmFEJU/s640/bg-header4.png
 http://4.bp.blogspot.com/-hnj2Mb40zho/UbGcLI3tNpI/AAAAAAAACBg/NLEUptegvY4/s640/bg-header5.png
http://3.bp.blogspot.com/-JFMyhxhcVtE/UbGdWr2yJtI/AAAAAAAACB8/qxjmunutN2c/s400/doodle1.png

Okay , yang ni free doodle ;)

When..



“Dare to Be

When a new day begins, dare to smile gratefully.

When there is darkness, dare to be the first to shine a light.

When there is injustice, dare to be the first to condemn it.

When something seems difficult, dare to do it anyway.

When life seems to beat you down, dare to fight back.

When there seems to be no hope, dare to find some.

When you’re feeling tired, dare to keep going.

When times are tough, dare to be tougher.

When love hurts you, dare to love again.

When someone is hurting, dare to help them heal.

When another is lost, dare to help them find the way.

When a friend falls, dare to be the first to extend a hand.

When you cross paths with another, dare to make them smile.

When you feel great, dare to help someone else feel great too.

When the day has ended, dare to feel as you’ve done your best.

Dare to be the best you can –

At all times, Dare to be!” 
― Steve Maraboli


Art Trade With Afifah

Salam..hi , ho , hey holla.. :) . Harini ak ber-art-trade lagi .. wehuuu *muka kanak2 ribena* . kahkahh. Act , ak yang nk start art-trade dulu coz sangat adore doodle dia.. fuyooo ayat. kihkih.

She is Afifah . Tak caya pergi terjah :pp

Doodle from her

Comel kan? *kenyit mata* . Jangan curiii ni sy punya. hoho 

Ni pulak doodle from me. First time buat doodle free hair. cengginilah t.t. Simple gituu~



Tuesday, 4 June 2013

10 Keajaiban Dunia

1 Dome of the Rock
Di Israel ternyata telah ditemukan salah satu keajaiban dunia, .Keajaiban itu bisa disebut The Rock (Dome of The Rock). Batu itu adalah Batu Pijakan Nabi Muhammad SAW yang merupakan Bukti kebesaran Allah SWT. Batu tersebut terletak Di tengah-tengah Masjid Qubbah Al-Shakhrah (Dome of the Rock), dan berukuran kurang lebih 13,8 x 17 meter, batu tersebut seolah-olah tergantung di udara.


Tāj Mahal 

Tāj Mahal adalah sebuah monumen yang terletak di Agra, India. Dibangun atas keinginan 
Kaisar Mughal Shāh Jahān, anak Jahangir, sebagai sebuah musoleum untuk istri Persianya, Arjumand Banu Begum, juga dikenal sebagai Mumtaz-ul-Zamani atau Mumtaz Mahal. Pembangunannya menghabiskan waktu 23 tahun (1630-1653) dan merupakan sebuah adi karya dari arsitektur Mughal. 


Borobudur 
Borobudur adalah nama sebuah candi Buddha yang terletak di Borobudur, Magelang, Jawa Tengah. Lokasi candi adalah kurang lebih 100 km di sebelah barat daya Semarang dan 40 km di sebelah barat laut Yogyakarta. Candi ini didirikan oleh para penganut agama Buddha Mahayana sekitar tahun 800-an Masehi pada masa pemerintahan wangsa Syailendra. Dalam etnis Tionghoa, candi ini disebut juga 婆羅浮屠 (Hanyu Pinyin: pó luó fú tú) dalam bahasa Mandarin.



Piramida

Piramid atau piramida adalah konstruksi bangunan yang sudah digunakan sejak lama oleh bangsa Mesir kuno maupun bangsa Maya, digunakan sebagai makam raja-raja masa dahulu serta sarana ibadah (pemujaan).
Tembok Raksasa Cina atau Tembok Besar Cina , juga dikenal di Cina dengan nama Tembok Raksasa Sepanjang 10.000 Li¹ merupakan bangunan terpanjang yang pernah dibuat oleh manusia, terletak di Republik Rakyat Cina.


Menara Miring Pisa

Menara Miring Pisa (Bahasa Italia: Torre pendente di Pisa atau disingkat Torre di Pisa) adalah sebuah campanile atau menara lonceng katedral di kota Pisa, Italia. Menara Pisa sebenarnya dibuat agar berdiri secara vertikal seperti menara lonceng pada umumnya, namun mulai miring tak lama setelah pembangunannya dimulai pada Agustus 1173. Ia terletak di belakang katedral dan merupakan bangunan ketiga Campo dei Miracoli (lapangan pelangi) kota Pisa. 


6 Angkor Wat 
Angkor Wat (atau Angkor Vat) (Khmer: អង្គរវត្ត), adalah sebuah kuil yang terletak di Kamboja dan dianggap sebagai salah satu dari keajaiban dunia. Ia dibangun oleh Raja Suryavarman II pada pertengahan abad ke-12. Pembangunan kuil Angkor Wat memakan waktu selama 30 tahun. Angkor Wat terletak di dataran Angkor yang juga dipenuhi bangunan kuil-kuil yang indah-indah, tetapi Angkor Wat merupakan kuil yang paling terkenal di dataran Angkor. Raja Suryavarman II membina Angkor Wat menurut kepercayaan Hindu yang meletakkan gunung Meru sebagai pusat dunia dan merupakan tempat tinggal dewa-dewi Hindu, dengan itu menara tengah Angkor Wat adalah menara tertinggi dan merupakan menara utama dalam binaan Angkor Wat.

Sebagaimana dongeng gunung Meru, kawasan kuil Angkor Wat dikelilingi oleh dinding dan terusan yang mewakili lautan dan gunung yang mengelilingi dunia. Jalan masuk utama ke Angkor Wat yang sepanjang setengah kilometer dihiasi susur pemegang tangan dan diapit oleh laut buatan manusia yang dikenali sebagai Barays. Jalan masuk ke kuil Angkor Wat melalui pintu gerbang, mewakili jambatan pelangi yang menyambungkan antara alam dunia dengan alam dewa-dewa.

Angkor Wat berada dalam keadaan yang baik berbanding dengan kuil lain di dataran Angkor disebabkan Angkor Wat telah ditukar menjadi kuil Buddha dan digunakan secara berterusan apabila kepercayaan Buddha menggantikan kepercayaan Hindu di Angkor pada abad ke 13. Kuil Angkor pernah dijajah oleh Siam pada tahun 1431. 


7 Chichén Itzá
Chichén Itzá (pengucapan /tʃiːˈtʃɛn iːˈtsɑː/);[1]adalah suatu Situs Peradaban Maya di Meksiko pada abad 800 SM. Piramida Kukulcan di kompleks situs bersejarah ini dipercaya sebagai pusat kegiatan politik dan ekonomi peradaban bangsa Maya yang terletak di Semenanjung Yucatan (kini wilayah Meksiko). Itza merupkan titik sentral kompleks bangunan lainnya seperti Piramida Kukulcan, Candi Chac Mool, dan bangunan Seribu Tiang


Patung Kristus

Patung kristus penebus, Brazil: Tinggi 38 meter berada di puncak Pegunungan Corcovado. Dibuat dalam beberapa bagian di Prancis pada 1926 dan dikapalkan ke Brasil. Sebuah rel dibangun khusus untuk membawanya ke puncak pegunungan setinggi 714 meter itu.


Danau Tiga Warna 

Danau ini oleh dunia disebut sebagai salah satu dari sembilan keajaiban dunia. Danau tiga warna terletak di Gunung Kelimutu, Flores,NTT. Di sana ada tiga danau yang berdekatan namun dengan warna-warna yang berbeda. Danau kawah tersebut adalah Tiwu Ata Polo (danau merah), Tiwu Nua Muri Kooh Fai (danau hijau) dan Tiwu Ata Mbupu (danau biru). Danau Kelimutu merupakan satu-satunya danau di dunia yang airnya dapat berubah setiap saat, dari merah menjadi hijau tua dan kemudian merah hati, hijau tua menjadi hijau muda, coklat kehitaman menjadi biru langit. Fenomena alam ini merupakan keajaiban



10 Gunung Sampah
Ini adalah gunung sampah terbesar yang ada di dunia,(hanya kita yang punya)

Sumber : http://munsypedia.blogspot.com/2012/04/10-keajaiban-dunia-di-luar-pengetahuan.html#ixzz2VEM900yo

Saturday, 1 June 2013

Art Trade with Farah


This doodle made by me using paint.net.. hoho .. cehh speaking. Kali ni ber art-trade dengan blogger Farah . Btw , doodle dia sangat comel and friendly orangnyaa :D


Doodle from her. Comel tak? whoa berpurdah ;) .. kalah doodle ai.. ceih.. hahahh xD. Jom terjah BLOGGER FARAH

Art Trade with Anis SK


This is doodle made by me.. Nak art trade dengan blogger Anis . Waiting for her doodle~