Friday, 30 August 2013

Merdeka Raya!




Salam.. hi , ho , hey , holla :) . woah dah lama ak biarkan blog ak terbiar.. sampai berhabuk dah pun. eceh. busy with school lately.. lol , who cares en? wkwk ;p .

Aha okaylah.. harini ada sambutan merdeka raya uolls kat sekolah den. peh best jugak ah taun lepas dia tak buat. kira first time ah smbut.. padahal tahun sebelum2 tu maybe ada buat kot. eheh. taun lepas den form 1.. ceh paham tak? buat-buat faham jelah eh. wakakaka.

Then mula ah sibuk mencari baju yg sesuai katanyaa. stress betul mu tau dokk. last2 pkai baju raya haritu je. pakai baju raya warna coklat and tudung bawal rose. simple2 je.. alah nak pergi merdeka raya je pun. kisah apa ak. phew. Masa kat sekolah semua pakai baju 1 malaysia ah kiranyaa. yang sodih kelas den 16 orang je. mu bayangkan betapa banyaknya.. 16/30. wow? banyak en yg dtg? :3 . tak tau ler nk ckp apa. ak pun datang sebab nk dpt band 6 je. kehkeh.

That one budak cina , my classmates.. aww comel je dia pakai baju kebaya.. uu seriously. nampak matured selalu nampak macam kebudak-budakkan sikit. teheeee. jahatnyaa ak. kwangkwang jkjk :b . Time nyanyi lagu patriotik.. betul ke ejaaan? huwaa. kahkah. nvm.. memang laa semua semangat en termasuk laa senior yang duduk belakang ak.. yg tu tak kisah ah kan.. yang bengang nya.. nk kibarkan bendera tu perlu ke sampai nak cucuk kepala orang? mengong betul. tahu ah ak tinggi xp . menyirap betul. pastu gelak2 buat muka tak bersalah. nasib baik senior -.-'

Pastu ada sketsa sikit.. budak seni teater ada buat persembahan.. serious awesome doh! lawak gilaaa. and best gila. The last part is mmg best.. favourite ak wooo. iaitu makan free.. ops i mean jamuan. kikiki. sedap beno den habak hang. yang tak bestnyaa lepas bunyi *kringkring* .. dah habis waktu rehat maknanya. hihi.. kitorang kena belajar.. heh adushh. kwangkwang

Den sempat buat satu doodle ni ;) .. btw , Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Kali Ke-56 semua yawww!

Friday, 23 August 2013

Hello

Holaa~~ Aku bosan harini. Jadi aku buat entry. Err, ade sesape rindu aku tak? Ada? Ada? *krikk krikk* K :( . Apa khabar korang semua? Harini hari yang indah bukan? HAHA! dah kenapa intro cenggitu. um okay.

Assalamualaikum. Harini aku nak cakap benda mengarut. Harap takde sesape baling selipar kat aku. Hm. Aku tak berapa okay semenjak dua menjak ni. Aku asyik sedih aje. Aku pun taktau kenapa aku sedih. Ada sesape tau tak? Ada? Ada? /lempang diri sendiri/ Aku sedih n kekadang risau tanpa sebab.. Tbh aku ni, senang mengeluarkan air mata~ Ceh haktuih. Macam takde kena mengena. wkwk. Kengkadang aku tengok kucing sebelah rumah aku pun aku rasa nak nangis... (?)

Done edit blog sikit-sikit. Okay dokk? hehe

Saturday, 17 August 2013

Suka tengok bulan~


Background aku kat twitaa xD

Salam.. hi , ho , hey , holla :) . Ayat wajib tu.. kehkeh. Tajuk macam bajet tajuk novel jeee. kwang kwang. Aku suka tengok bulan.. cantik kenmain. Cantik? . Eh i mean cahaya dia. . Indah sungguh ciptaan Allah kan? .. Dear moon , even kau banyak kawah tapi semua orang suka tengok kau memalam :* . so niceeee kan bila tengok memalam. hewhew 

Rindu dan bulan.. Seriously, aku suka tengok bulan.. Tak kira la bulan sabit ke, bulan penuh ker.. Datang bulan ke.. Opss. ahah. Bila tengok bulan je, boleh buat ak tersenyum lebar. Tersengih macam kerang busuk pun ada.. Apa yang aku fikir agaknya?? Hahaha.. Berkhayal je lobih den ni.

Okay, back to topik.. which is Bulan.. Kenapa setiap kali kita rindu, ke sedih.. bulan yang menjadi peneman kita. cewah jiwang ayat aku. hahahha. Tapi satu kelebihan bulan, dia masih dapat tengok masa waktu pagi even matahari telah muncul. yeppp. perasan dokk? hehe.


for me, any shape of moon is one special thing. that's why.. i always dedicate it..to special persons... :)

Thursday, 15 August 2013

Random Giveaway by Fatin Diana



*klik banner untuk join 

Hadiah yang saya nak :-

Printed wide shawl
- Printed tee/t-shirt 

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2



Tekan banner untuk join!

Freebies : Random Doodles!



Salam.. hi , ho , hey , holla :) .. Nak bagi freebies doodle ni.. suka tak? ahha. macam-macam muka ada.. wkwk.. cuma yang ada watermark tu kita punya.. jgn gatal tangan nak crop ke apa eh! haha. kalau terkurang ke apa. sorry ye. hehe.. enjoy scrolling! :)
 






Manusia ada Hati dan Perasaan



Benar, kita manusia punya hati dan juga perasaan.
Tidak boleh lari daripada merasa gembira, suka, sedih dan duka.
Semuanya anugerah dari Sang Pencipta yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang.

Tidak salah untuk menyatakan semua yang kita rasa. Tidak salah juga berkongsi setiap rasa itu. Kerana apa yang kita rasa tidak pernah menipu pemiliknya.

Tapi ada yang terkadang lupa, setiap rasa dan perasaan yang datang itu adalah dugaan bagi menentukan kekuatan diri sendiri. Mendepani setiapnya menuntut kesabaran yang besar.

Rasa sedih dan duka akan mendekatkan kita pada Pencipta yang satu. Menangisi pada ujian yang diturunkan pada kita. Meminta,meratap dan merayu agar ujian itu diangkat oleh Allah.

Mengapa harus ada manusia sebegini? Kita harus sentiasa mengingatkan diri kita bahawa apa jua yang sedang kita hadapi kini adalah kehendak dan urusan dari Allah Taala. Jangan melawani takdir. Haruslah kita menghormati setiap pendirian dan keputusan manusia.

<-------------------->

Kadang-kadang kita rasa sunyi, kita sunyi di sebabkan semua orang tak pedulikan kita. Kita rasa kita dah macam permainan yang dorang semua boleh buat main.

Kita rasa sunyi sebab kadang-kadang kita rasa cemburu dengan kawan-kawan kita sebab dorang happy dengan adanya orang yang istimewa dalam hidup dorang. Kita hanya ada keluarga yang sayang saya.

Maybe bila kita dengan keluarga kita je kita rasa HAPPY. Kita tak tahu sebab apa harus adanya perasaan yang macam ni dengan semua kawan-kawan kita? Kan. Samalah mcm ak. Tapi kita kena terima qada dan qadar Allah.. 

<-------------------->

Wednesday, 7 August 2013

Selamat Hari Raya!



Salam.. hi , ho , hey. Holla :) . Long time no see. HEHE. Raya tahun ni sederhana je.. hewhew. Kuih macam biasa.. mestilah beli! ^^ . Manalah sempat nk buat. (Tak tau buat sebenarnya) kohkoh. Baju raya taun ni takde tema.. warna - warni gituuu. Kalau nk bertema pun maybe pakai baju raya tahun lepas which is warna biru. Hewhew. Bukan apa jimat duit parents. Ye dokk? Kehkeh.


Btw , Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin. :) .. Meh laa jenguk entry lepas. Entry kisah hari rayaku. Cewah xD INI

Sunday, 4 August 2013

Random Story #2



Hyeeee people! Hai. Hoi. Heyy. * tarik nafas panjang* Ehem ehem, Hai kau orang. Rindunya dekat blog ni. Sebenarnya tak pun. Hahaha hm baru semalam update blog kan? Kohkoh. Tetiba semangat nak update blog berkurang sekarang. Thanks to those yang sentiasa baca blog and klik yang mana patut. Hehe, jasa baik korang sangat aku hargai. Sampai anak cucu aku, aku akan kenang laa.Okay, yang ni over kan?

Tak semua rindu boleh diluah. Tak semua cemburu perlu diberitahu.Tak semua sayang harus ditunjukan. Ada perkara, lebih baik menjadi rahsia kita dan Allah..

Kawan dengan mudah datang dan pergi kan ,sape setuju angkat kening tinggi tinggi macam aku aww ;)aku ade kawan , korang ade kawan , semua orang ade kawan kan . yang membezakan hanyalah kita ade kawan yang setia atau takk ^_^ 

Ak tak tahu lah kenapa semuanya boleh jadi macam ni. Dalam sekelip mata , ak hilang semuanya! . Macam dialog kat drama tak? Eheh. Kenapalah kita semua tak boleh being close macam dulu. Ak pun tak tahu apa salah ak. Tak adil lah kalau ak sorang je kena judge. Lama jugak kita jadi mcm ni. Tipulah kalau ak tak rindu nk lepak sesama korang. Gelak sesama.. How I wish I can rewind that time. Tapi masalahnya , ak pun tak tahu salah ak apa doh? Anyone , please tell me why? Sodihh.

Tahun ni, tahun paling susah bagi ak. Celebration birthday pun macam hape. Yea , dapat kawan yg baru yg rapat dan makin lama makin hipokrit. Pelajaran entah kemana. Being alone all the day. No more nira yang dulu. No one can cheer me up. Ak pun tak tahulah. I'm just going with the flow. Almost Everyday! Haih :'(

But then , ak sedar.. buat apa kita fikir pasal orang lain but orang tu tak pernah fikir pasal kita. Mengata belakang lagi adalah kan?. Tak kisahlah yang tu. Masa second last day , sakit otak doh ak.. like bila tengok muka diorang yang serious je bila tengok ak berjalan , ak tergelak gila tak hingat dunia. Diorang pun gelak. Tetiba kot penyakit sawan , ak datang. Ahaks! . Tengok muka diorang je gelak lagi. Entah ah mcm automatik. Ak kena demam kepialu agaknya. Tak boleh belah doh!

Masa last day before cuti hari raya pulak.. diorang semua ada kt library termasuk ak dgn nira.. tengah duduk baca buku. Then , tetiba diorang duduk dekat dgn kitorang.. alahai lamanya tak duduk sesama mcm ni :'3 . Happy jugak ah! Siap tegur ak lagi. Lepastu , diorang buat hal diorang lah. Main hape tah. Ak tengah baca buku novel time tu. Cewah xD . Btw, Selamat Hari Raya yea! . Dah kekeringan idea ni.. okaylah . Bubye! Hiho~

Saturday, 3 August 2013

Akhirnya Aku Kahwin!



Salam.. hi , ho , hey , holla :) . Dah kenapa tetiba ak nak kahwin ni? Kohkoh. Umur pun tak cukup agi nak mengatai! Ahaks! . Harini baru baca buku novel "Akhirnya Aku Kahwin!" . Serious best gilos uolls. Jalan cerita mmg dekat dengan hati pembacanya. Ewah xD . Alahai , korang boleh dapatkan novel ni di kedai buku yang berhampiran yee. Eh , sempat lagi mempromote. Ekceli daa lama dah buku ni diterbit.. cuma ak je yang ketinggalan. Hoho

Nama aku Diana . Nur Diana binti Ismail . Tapi keluarga dan teman teman rapat memanggil aku Didi . Sebelum aku terus bercerita , aku harap kau orang semua jangan salah faham . Harus ditekan di sini , aku tidak ada sebarang kena mengena dengan Puteri Diana , Diana Danielle atau Diana Rafar , apatah lagi Janji Diana . Aku ditakdirkan membesar sebagai gadis yang dikategorikan 'comel' . Malah , nama timanganku juga berpunca daripada saiz badanku . Nama Didi asalnya adalah 'DD' yang bermaksud Diana Debab . Masa sekolah dulu , ada gelaran yang lagi ganas , Double D . Wow ! Dah macam ahli gusti . Tak patut dia orang gelar aku macam tu kan ? Sedih betul rasa di hati .Jom ikuti kisahku . 

Sedikit prakata^^

Ni pulak sinopsis buku novel tu :


Klik untuk lagi beso plus jelas. Hiho~

Kalau berdiam itu lebih baik..


Woah.. entry berspeaking sikit. Ala , cari kt mr google je. Hihi.

Jadi...I decided to keep silent and silent....kalau itu lebih baik, apa salahnya kita cuba kan...? So...Kalau berdiam itu lebih baik, ok, aku okay! TAPI.....But sometimes I wish I could speak my mind. Inside I have a million opinions about things but I keep silent!I think there are a lot of people out there, who keep silent, rather than open their mouth about things and say how they feel. I don´t think I´m alone in that aspect. But it´s frustrating. All the things you want to speak your opinion about eat you up from the inside...I´ve seen this all too many times to think any differently, even though I constantly live in hope that someday I will be surrounded by people who can handle the truth...even if it´s not packaged in a pink ribbon with sugar on top...

I have stuff on my mind. I have stuff that bothers me. I have stuff I hate but can´t do anything about. I have responsibilities and things I wish I could run away from. Who doesn´t experience any of the above or all? But life goes on, you go on, I go on...we learn how to deal with things sometimes just by going through them. Sometimes there is no answer. Sometimes there is no advice that can help, you just have to experience it and act in the moment...but everything moves forward...whether we like it or not... So, I learnt something these days!