Saturday, 28 September 2013

Weee~



Hmm awkwardnya nak update blog sekarang. Banyak benda nak diupdate sebenarnya sampai dah banyak cerita basi. So cerita basi tu kita pause dulu. Dah alang-alang basi hewhewhew ~ Ahaha. 

Now dah on balik jadi apa yang nak dikongsikan ? Nothing actually to be shared . Rutin harian benda yang sama . Bosan .  now i'm just staying at home and holiday . I'm gonna miss u my school . =) . Ehh hahaha. 

Memandangkan banyak sangat masa yang terbuang aku terfikir nak on balik blog setelah lama tak aktif . Sekali lagi sedeyy ! Dah banyak masa ni boleh ler menghupdate benda-benda mengarut . Luahan perasaan la , itu la ini la . Hanya berharap bertahan dengan blog . Walaupun tak fofular . This is my blog so sukahatilah kan . Don't worry be happy . hahaha. xoxo 

Btw , goodluck for pmr and spm victim. Den punya turn tahun depan. Huwaaa. Tapi bukan pmr.. dia dipanggil pbsmr uolls. Eceh sesuka hati ak je. Oho. Till here. Bye! x

Monday, 23 September 2013

I'm Getting Better


Salam.. hi , ho , hey.. holla :) . Lama ak tak merepek dalam blog usang ak ni. Bukak jugak blog tapi takde post anything pun. Kesiannya blog kesayangan ak ni. Jangan merajuk eh.. muah muah! Ahah. Ish ak ni macam takde tajuk lain je en. Haha, suka hati laa.. blog haku c: . Haish happy semacam je? of course lah! bulan ni banyak benda buat ak happy sangat. Ah i'm lovin it! oho wkwk

Rasanya tak perlu kot cerita asal kenapa ak happy.. cam bajet pun ada rasa. kwangkwang. but alhamdulillah , I'm getting better happy than before. and dah takde benda yang buat ak serabut , nak buat ak fikir macam-macam ke. So far i'm freely to do anything ler. Tapi takde laa buat benda bukan-bukan. Thanks allah for everything c':

Dear self,
Be happy with yourself okay.
No matter how hard it is,
Remember,remember and remember,
Allah is always with you, Always
Never leave Him.
Because He never leave you,
Even for a second!
Got it Ain?

Okay laa till here. Bye! x

Saturday, 14 September 2013

Novel!

Salam.. hi , ho , hey.. holla :) . Long time ni see en.. hoho. Busy with school lately. Dah berhabuk dah blog usangku ini. ceh ceh. Trafik blog pun naik turun jee. Mood pun makin tak menentu sekarang ni...
Yo! back to the topic.. ak suka sangat baca novel sekarang.. instead of tengok bulan je memanjang. kihkih. Tak kisah laa cerita novel apa. Genre apa ke semua ak balun. mueheheh. Thanks to cik Bella kita yang bagi pinjam all da novel. Kehkeh.
Yang latest ni ak tengah baca novel tajuk "Chan Rak Ter" - Aku Cinta Kamu .. nampak tak kejiwangan ak kat situ? HAHA! Kisah pe ak janji best. Penulis novel dia yang tulis novel "JIMK" - Jodoh Itu Milik Kita.. ada drama yang diadaptasi dari novel tu en.
Ada kat astro prima if nak tengok.. tapi JIMK ak belum ada kesempatan nak baca lagi. Teheee. Yang pasti mesti se-meletop jugak macam buah tangan novel dia yang kedua ni.. CRT! Dah separuh ak baca.. siyes besr bak hang. Ada unsur ke- thailand an kat situ uolls.. like Sawadee kap. Narak. haha lagi apa ntah. lols cepat je ak nyanyuk -.-'
Ak rasa macam nak review satu-satu novel yang ak dah baca pulak.. tapi tu la sebab terlalu ke busy - an.. ceh ceh. Lols busy laa sangat katanyaaaaa. Hiho. um nanti laa ak review  whenever i have da mood.. thanks for visit! Haha ada masa nanti ak nak bagi freebies pulak yaww.

Sunday, 8 September 2013

Bunga



Ucapan yang baik , 
bagai bunga yang keluar dari mulut
Ucapan yang buruk pula 
seperti bisa ular yang disemburkan dari mulut.

                                                                                                                             

Bulan dan Bintang

Ku dongak ke langit
Ku lihat awan berarak
Ku lihat langit yang malap
Ku tunduk membisu

Merintih nasib hidup
Ku dongak ke langit
Ku lihat bintang bersinar
Ku lihat bulan bercahaya

Aku hanya mampu memakukan diri
Menyedari kekurangan diri

Ku dongak ke langit
Ku lihat malam yang indah
Ku rasa damai dihati

Ku bertafakur kepada Ilahi
Menyedari betapa kerdilnya aku disisi-Nya
Aku disini menginsafi diri
Moga..
Aku sentiasa mengingati
Di mana aku berdiri……

Pss : Puisi ni ambik dari pakcik google. Kredit kt tuan empunya yeee. So niceee this poem. Really love it.

Sunday, 1 September 2013

Hello September.



This year is going by so fast, good bye August. Hello September.