Friday, 4 October 2013

Pbsmr


Salam.. hi , ho , hey.. holla :-)

early 2013

1999's batch : hahaha in yo face. we aint takin pmr

middle 2013

1999's batch : haha..ha.. but we have pbsmr.

PBSMR weh! ya allah sumpah rasa nak jerit je. Bayangkanlah tahun depan dah nak form 3. gilaa ah. Aku macam tak percaya je. cepat gegilaa masa berlalu.. dah nak end of the year dah pun. Unlucky us,to be the first batch who having PBSMR! woah batch 99's memang bunyi macam stress je kan. Aku lagi stress. Kita sesama stress. I feel you. You feel me. hahaha k merapu

Since form 1 lagi, sumpah rasa blur gilaa pasal pbs bagai ni. Tak faham aku.. pebenda lah motif pbs ni sebenarnya? Nak meringankan beban murid or cikgu? uhhh no. lagi menambah beban adalah.. eii menyampahnya.

Kesian sangat kat batch aku dengan aku sekali lah kan sebab jadi bahan eksperiment. We do pbs everyday! then pbsmr yang mengejut tu. Haih. Seriously goverment is killing me softly....

Boleh tak kalau pbs tu pbs jelah. Tak payah nak kena pbsmr bagai. Memang cakap dengan dinding je aku ni kan. Apapun kita kena go through je semua benda alah ni even tak ready langsung. Dengan Pisa, Timss, Folio lagi. Tengok jelah sampai mana goverment boleh handle semua benda ni. Assabarul Minal Iman. Sabar itu separuh daripada Iman. hehhhh

Banyak sangat benda yang nak catch up balik. Ingat senang ke pe. Ya allah permudahkan lah semuanya.. hm. Wish me luck! Okay lah till here! bye x

Thursday, 3 October 2013

Hati



Hari baru.
Hari tanpa kau.
Tak apa,
Aku okay.
Tak ada lagi sakit hati lepas ni.

Sakit mana pun hati aku,
Bengang mana pun hati aku.
Ingat,
Aku tak akan menangis,
Sebab benda bodoh macam ni.
Air mata aku mahal.

Hanya disebabkan aku tak menangis, 
tak semestinya aku hati batu.

Aku dah tawar,
Tawar hati.

Suka hati lah.
Ini hidup aku.
Ini cara aku.
Bila aku nekad,
Aku buat.
Bila aku tak larat,
Aku pergi.

Selagi ada hati,
Ada rasa.
Selagi tu boleh nak tersentap,
Boleh nak terasa.

Kalau kerja asyik nak jaga hati orang,
Kalau kerja asyik nak fikir perasaan orang,
Memang tak kemana.
Sebab dia,
Tak pernah fikir perasaan kita.

Cuba,
Kalau sekali,
Kita tukar hati.
Masa tu,
Aku tahu,
Kau akan tahu,
Betapa sensitive nya hati aku.

Nak puaskan hati orang,
Bukan macam nak puaskan hati sendiri.
Nak puaskan hati orang,
Payah,
Susah,
Sebab hati orang bukan macam hati kita.

Benci

Aku paling benci bila 
orang tak kenal aku 
lepastu sibuk nak bercakap pasal aku.
Ada otak? 
Fikir sikit.

Jangan sampai aku benci kau. 
Benci kawan kau.

Aku benci kenangan,
Sebab kenangan,
Kadang-kadang buat aku,
Rasa macam nak nangis.
Nak nangis,
Sebab rindu,
Rindu kenangan,
Rindu kau.

Kadang-kadang dalam hidup.
 Ada kita suka ada kita benci. 
Sampai kadang-kadang pun kita tak tahu.
Kenapa kita benci.
Yang penting kita benci.

Wednesday, 2 October 2013

Faham



Kau, 
Tak faham aku.
Kau,
Tak tahu macam mana aku.
Kau,
Tak kenal aku.
Jadi kau,
Boleh diam,
Jangan bising,
Memekak.

Sebelum,
Kau nak minta,
Orang faham kau. 
Apa kata,
Kau cuba, 
Faham orang tu dulu. 

Aku belum faham,
Aku belum cukup faham.
Takpe,
Aku cuba fahamkan lagi.
Cuba faham kau.
Harap,
Kau pun cuba faham aku.

Tak ada orang faham aku.
Sebab aku pendam,
Sebab aku malas nak buka cerita,
Sebab aku malas nak bercakap,
Sebab aku malas nak bergaduh.

Jangan risau,
Kalau kau tak faham aku.
Sebab,
Aku pun tak pernah nak faham diri aku sendiri.