Monday, 18 November 2013

Rindu


Kadang-kadang kita rindu,
tapi tak boleh nak bagitahu
jadi kita diam.
Buat macam kita langsung tak rindu
padahal rindu gila.

Bila 2 3 hari punya rindu dikumpul,
aku tak tahu
nak terangkan rindu
tahap macam mana dah.
Rindu sangat sangat sangat sangat sangat agaknya.

Aku rindu
Gelak tawa kau
Senyuman kau
Lawak kau
Suara kau
Rindu sangat hmm.

Kau tahu
Aku rindu
Tapi
Kau saja buat tak tahu
Kau saja cakap
Aku dah lupa
Aku dah ada orang baru
Ingat
Aku tak akan pernah ada
sesiapa.

Rindu aku
Biar aku sorang yang tahu.
Biar aku sorang
yang rasa.
Tak perlu nak kau tahu.
Tak perlu nak bagitahu.

Aku rindu kau.
be the old you.
i just want the old you.

Yeah,
I really miss you
its alI i can do.
I miss you more than words can say.

Wednesday, 6 November 2013

Novel : Things Not Seen



Assalamualaikum... hari ni den nak review blog yang den dah baca habis  separuh. haha ak kalau pinjam buku novel kat library seminggu dia bagi masa pun belum tentu ak habis baca buku ni. Ak pun tak tahu pe masalah ak. Nak-nak novel tu novel bi.... muahahah lagipun ni first time ak pinjam kt library. Sbb time ak baca sinopsis dia pun ak dah rasa macam fuh "This novel will be very best best novel!" ceh sama tak macam lagu Tonight Gonna Be A Good Good Night! ahahah nampak tak kemerapuan kat situ. oho wkwk

Back to the novel 


Here the sinopsis...


Bobby Phillips is an average fifteen-year-old boy. Until the morning he wakes up and can't see himself in the mirror. Not blind, not dreaming. Bobby is just plain invisible...

There doesn't seem to be any rhyme or reason to Bobby's new condition; even his dad the physicist can't figure it out. For Bobby that means no school, no friends, no life. He's a missing person. Then he meets Alicia. She's blind, and Bobby can't resist talking to her, trusting her. But people are starting to wonder where Bobby is. Bobby knows that his invisibility could have dangerous consequences for his family and that time is running out. He has to find out how to be seen again before it's too late.

haa siapa yang tak faham tu.. sila rujuk kamus ye. haku ni pun buat faham jelah lols.. but seriously best buku ni bak hang. cerita pasal ada sorang mamat tu dia halimunan and how he get back to his normal life. you get what i mean? heee

unfortunely.. ak tak tau ending dia. what a sad life.  sebab terpaksa return to library before holiday started. haha ak ni pun satu cam siput sedut je baca. lem kenmain. ekekekeke. tapi im sure I will get back that novel after school starts.. woohoo *evil laugh* ((semangatnya kan  ._.)) ahahaha okay till here! bye x


Saturday, 2 November 2013

Hidup



Hidup
jangan hanya 
nak orang lain faham 
perasaan kita. 
Kadang-kadang 
kita kena fikir 
juga tentang perasaan 
orang lain.
Jangan Selfish.

Dalam hidup 
kita
kena kuat. 
u can't please everyone 
and
 u can't expect everyone to please u. 
those that make u happy may hurt u too

Ingat. 
hidup ni tak lama mana pun. 
anything good, 
anything bad in life, 
will come to end. 
do good, expect nothing. 
Allah will reward you.

Kau
kena ingat 
hidup ni mcm roda. 
Berputar. 
Kalau kau buat org 
nanti kau
akan kena balik
What goes around, comes around.
What you give you get back

Masalah yang datang 
tu sendiri 
telah banyak ajar 
jatuh bangun hidup aku ini. 
Tanpa masalah, 
aku mungkin 
tak dapat pergi sejauh ni.

Friday, 1 November 2013

Rasa



Ada benda
yang memang
tak semua boleh rasa
hanya kita sorang je
boleh rasa

Rasa sayang,
Rasa sedih,
Rasa kecewa,
Rasa marah,
semua rasa yang 
bercampur menjadi satu

Rasa yang
sememangnya
tak mampu diungkap
hanya melalui
kata-kata

Hanya Allah
sahaja tahu
betapa peritnya
rasa ini

Kau
takkan pernah rasa
apa yang
aku rasakan sekarang
sebab kau
tak pernah rasa berada
kat tempat aku

Apa yang aku rasa
sekarang
dah tak penting
sebab
aku tahu
tak semua peduli

Kekadang
tak semestinya
semua rasa itu
perlu diluah
adakalanya
lebih baik
rasa itu menjadi
rahsia kita dengan Allah

-Ans