Tuesday, 4 February 2014

Manusia cepat berubah?


Salam.  hey you guys! missing me? haha tak lah tu. okay nevermind. before i start, enjoy your day okay? tapi aku tahu korang lagi suka ak takde. haha. pageview blog haku pun dah naik turun je. ada yang unfollow. haaa kantoi. but sokay tak kisah la sbb ak pun jarang update sekarang ni. yang masih setia menjenguk tu terima kasih ler. ehe.

Alright, nak try kelainan sikit malam ni. erk? mlm ke ni? oke oke. dah pkul 1 pgi. haha. apasal tak mengantuk lagi ni? adui boring la pulak malam malam cenggini. and then haku terfikir something... something. ye something. Kenapa ye manusia cepat sangat berubah?

Kekadang kita bukan manusia 
yang kuat untuk 
menghadapi setiap dugaan dari nya
Tidak juga terlalu lemah 
hingga bertindak di luar jangkaan.

Kekadang makin kita ingin melupakan 
sejarah lama
semakin ia dekat 
menghampiri di hati dan minda.
Kekadang kita terpaksa 
berpura ceria
untuk mengelak dari terus menangis.

Kekadang kita cuba untuk mengelak dari masalah
tetapi ianya 
bukan satu penyelesaian yang baik.

Kekadang kita selalu bergelak ketawa
tetapi sebaliknya 
hati terus menangis kecewa.

Kekadang kita sangup berkorban 
demi kebagiaan orang lain
sedangkan hati sendiri berduka lara.
Kekadang  tak berniat pun nak mengungkit
tetapi sekadar 
menilai kelemahan diri.
Kekadang kita tak minta pun 
orang balas jasa-jasa kita
tetapi sekadar nak orang hargai 
diri kita seadaanya.

dan kenapa.....

KENAPA MANUSIA CEPAT BERUBAH?!

               




1 comment:

  1. well can say "normal" being a human already change.kekadnag kite berubah jugak..

    ReplyDelete

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.