Thursday, 11 December 2014

My Pet

i heart my guppy ♡

Assalamulaikum guys. Tajuk bukan nak buat karangan english ye. hahaha. ok basically mesti ramai yang ada pet a.k.a haiwan peliharaan dekat rumah ye dok termasuk la ak. jadi im gonna cerita little bit about my pet. kalau ada yang rasa annoying tu sila main jejauh. ahaha jkjk

So, I have fish as my pet. actually, ak nak bela kucing tapi takut but i do admit diorang memang comel gilos. ikan ak ni pulak ak tak tau nak tengok kecomelan dari segi apa sirip ke apa ke muka dah mmg muka ikan. lulz. if they can read my blog ni mesti sentap habis. kahkah. serious vangang

Eh lupa pulak nak bagitau ikan ak ni ikan apa. Ikan ak ni ikan guppy ala ikan yang kecik2 tu.. tak tau jugak sila google. ehe. Ak beli ikan ni sebab they look colourful and ofcoz in small size. tehee. senang dijaga and senang beranak. Ikan ak ada 5 ekor. (at first) anak diorang banyak gilos dgn sekali beranak je. ha. nampak. tapi lumrah la yg survive smpai skrang ni tggal 2 ekor je.. sodih

Seronok tengok diorang membesar. tapi yg ak tk fhm anak guppy ni mmg lambat sikit into adult size ghupenya. bayangkan la dari bulan feb sampai sekarang saiz sama je. jenuhku menunggu. terbantut ke pe. kuikui. tp takpe la sokay. membesar pelan2 k? haha ak masih tak letak nama lg kt diorang. any suggestion?

Memula ada 5 ekor.. 3 adult 2 babies. I call the adult as 3 twins sbb sama corak but baru2 ni dua ekor dah mati jadi no twin dah. sobsob. ikan ak tinggal 3 ekor termasuk the babies. akuarium tu beso kot. takpelah at least takde competition between them ye dok. ada masa nnti ingat nk beli lagi lah. nasib murah je. hihi

Nota bulan: Baru basuh akuarium tadi. :-)

Sekian.

Lots Of Love,
Syaina.




No comments:

Post a Comment

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.