Saturday, 13 December 2014

Review Novel: Hai Cinta?!

Hai Cinta?! ♡


Sinopsis

Takdir menyatukan Rania dan Adham di bawah satu bumbung sebagai bos dan PA. Bagi Rania, semua peristiwa malang yang terjadi padanya bagaikan dirancang oleh Adham, walaupun hatinya kuat mengatakan itu mustahil! Dalam benci ada sayang, dalam ego ada cinta!Kasih yang berputik dirembat rakus oleh rahsia yang bertahun disimpan oleh Tengku Tirmizi. Demi kasihyang mendalam terhadap sahabatnya, Tengku Ain, Rania membiarkan pasangan sama darjat itu diijabkabulkan.Adham pasrah dengan ketentuan Ilahi. Jika benar Rania ditakdirkan untuknya, pasti akad yang dilafazkan terselit nama gadis itu di bibirnya. Rania pasrah kerana amat mustahil untuk dirinya bersama Adham setelah rahsia daripada Tengku Tirmizi terbongkar. Bagi Datin Zahidah dan Datin Saleha, Tengku Ain dan Tengku Adham harus disatukan! Demi menghalang Rania, Rania harus hilang!

“Andai diberi pilihan, aku pilih untuk tidak mengenalimu daripada aku harus melupakanmu....”

My review: ak rasa penceritaan dia mcm kelam-kabut sikit. ada sikit kureng part kupasan. huhu. mcm banyak sangat yang tergantung. part ayah jumpa anak patut ada la skit penceritaan sbb senyap macam tu je. kes musuh lama pun sama. mcm eh tetiba je. watak Haqeem pun tenggelam timbul. ngeee.. tak tau apa jadi kat dia. same goes to Tengku Ain yang tak jadi kahwin dengan Adham. what happen to her too. sigh. takpelah maybe penulis tak sabar nak kejar penamat kot. i think that all in my opinion. however, best of luck for future novelist. never give up. polish more. :-)

Nota bulan: 9 days to go! nebessss weh.

Sekian.

Lots Of Love,
Syaina.

No comments:

Post a Comment

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.