Monday, 29 December 2014

Seni?


apakah seni? seni tu penggunaan dia agak meluas. um it depends on our perspective. so, bagi ak yg tangan kayu ni kan.. repeat. for me, seni tu mcm hasil kerja tangan yg terhasil daripada kespontanan idea daripada otak akibat kebutuan. haha pun boleh. senang kata main tibai jelah nak lukis apa asal siap bak kata orang. but so far so good. semua idea yg datang tu menjadi uolls. hahaha. thanks god. and yeah i'm a girl with zero art knowledge actually.

lagi-lagi time ujian Seni. i mean before pt3 dibuat ni masa pertengahan bulan tak silap ada art test bahagian A and B. Bahagian B baru part lukis or etc. so tajuk dia catan ak kena buat balik gambar yg dia dah bagi. so ini lah hasilnya;

nampak suramkan? hoho patutlah
dapat markah 16/30 je. teliti betul cikgu seni ak tengok. 
then bnyk jgk la dia advice untuk bagi ak up kan ak punya hasil kerja.
tp ak maleh nk betulkan. ahah

contoh yang selalu dibuat masa skolah rendah pulak which is watercolour ditiup-tiup lalu membentuk jejari halus. walaupun ku tidak tau dimanakah kesenian itu tapi kugigihkan diri untuk terus meniup. confident katanya. cewah. even air liur je yg lebih keluar. kohkoh.

{Image from google}

I envy those people who can drawing like superbly! solute. wuuu. adik ak pun termasuk dalam golongan tu. hobby dia tetiap hari melukis sampaikan mak ak pakai telekung pun dia nak lukis. apakah.  i'm gonna share a little about his artwork. btw, dia baru darjah 4 so jangan expect tinggi sangat. lulz haha.

[Panda]
Dia kata tak menjadi.. ak tengok ok je kot cuma perut terlebih boroi.
hahaha. jahat gilos ak.

[Batman]
Bat apa batman. hoho yg ni thumb up. 
ak tak tau mcm mana dia imagine masa tengah lukis benda ni.

Okaylah, till here! x

Sekian,

Lots Of Love,
Syaina.

Notabulan: Dulu ak pernah menang tempat ketiga dalam pertandingan poster. macam tak caya je.

2 comments:

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.