Saturday, 19 April 2014

I'm Busy Like A Boss!



Untuk April ni, ak tak nafikan yang masa2 senggang ak selalu terisi dengan macam2 aktiviti kokurikulum. Seriously penuh, memang penuh. Kalau tak kerana azam berkobar-kobar nak habiskan PT3 ni, lama dah ak dah tertonggeng terbalik sebab aku rasa kekuatan diri ak belum cukup lagi untuk menampung segala ujian2 ni.

Kalau masa form 1 dulu, ak mengaku yang ak selalu lalai, selalu bayangkan exam lama lagi, so konon banyak lagi masa nak memperbaiki itu dan ini. Tapi bila dah masuk bulan April ni, baru ak tahu yang masa ak untuk memperbaiki semuanya sudah semakin suntuk. Bak kata Inche Muse, "Our time is running out....our time is running out.... you can't push it underground, you can't stop it screaming out.." Hoho.

Folio, Exam itu lah ini lah. (ngade betul) oh ye dan banyak lagi laa yang setakat ni, ak pun tak ingat apa lagi. hihi. Tapi, semuanya bakal menuntut sebuah kesabaran yang besar dari ak yang kadang2 OK, kadang2 rasa macam kena electric shock or a newly-programmed Android.

Ak rasa form 3 dah cukup ajar aku untuk jadi student yang lebih bertanggungjawab. (uhuk2 nak batuk jap) Sometimes, ak rasa macam dah tercampak jauh dari kejayaan...=,=" Bukan apa, terlalu banyak saingan seh. Self-esteem berkurang je rasa. dan moment bila ak tengok prestasi ak sendiri, hmmmp... memang agak menyedihkan jugaklaa. (Say padan muka untuk aku!! T__T)

Dan sekarang ni, ak akan cuba untuk bangkit semula, sebab ak yakin, kalau laa ak berusaha sekarang ni, rasanya belum terlambat kut untuk ak mencapai apa yang ak nak. Kalau Allah kata nak kasi miracle kat ak (who knows, right?), at least, ak sedar yang selama ni usaha aku itu diberkati ALLAH..... Miracle doesn't come by its own if the person resists to chase for it~ heee~