Tuesday, 6 January 2015

Welcome 2015

2015 ♡
Assalamualaikum. lambat sungguh ak buat entry. haha. ak sibuk bercuti kat Sepang. jauh kan ak membawa diri? lulz. 2015 sudaa. Alhamdullilah, nampaknya, 2014 dah habis. Even, penuh dengan suka duka, ketawa gembira, menangis bersedih, itu lumrah kehidupan. Semua orang pun merasa. termasuklah ak, ye lah, ak bukan extra-ordinary people, bukan si perfect yang hidupnya sempurna. ak just, biasa-biasa-biasa saja. Nothing special pasal ak , hee.

Tipikal tahun baru mestilah kena ada azam baru ye dok. Azam ak untuk tahun ni ialah,..

Pertama,

Tabung

memenuhkan tabung simpanan sebanyak mungkin
Simpan! Simpan! Simpan!
Say no to boros. no more boros after this. berlagak macam-ada-duit-banyak-padahal... haaa isilah tempat kosong tu, haha.

Kedua,

Kuat

ak nak jadi kuat mental fizikal iman and every single thing.
ak memang bercita2 nak jadi kuat. kuat mental yang utama. ak taknak sebab benda kecik je ak dah meroyan sana sini.

Ketiga,

Stay Positif

ye! ak nak didik diri ak ni jadi lebih positif, taknak terlalu negatif macam tahun sebelumnya.

dan seterusnya...

banyak lagi tp ak malas nak taip. sila faham hoho :p


Tapi , azam tahun 2014 ak ni pun dah tercapai ke belom? err err err. ak pun tak tahulah dah complete atau belum azam 2014 aku ni. Ingat pun tak pelah dia salah satu azam tahun baru aku ni. ish ish. and azam ak untuk tahun 2015 pulak, itu hanyalah random pick je. eh eh, boleh pulak macam tu? hoho. tapi, Inshallah, aku akan try jugak. Chaiyok!

To my friend yang boleh dibilang dengan jari je (haha) dan yang rasa nak dibaling dengan selipar (cewah jkjk) who want to transfer school this year:

I'm so sorry , for everything. I want to restart our friendship. Glad to having you  guys in my life. May our friendship last forever. Thank you for those people who gave me laughter. God sent you guys to be the ones who brighten up my life. I hope our friendship lasts longer. Dah pindah nnti jangan lupa ak eh.

Notabulan: Happy New Year to everyone! 


Sekian.

Lots Of Love,
Syaina.

No comments:

Post a Comment

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.