Friday, 20 March 2015

Review Novel: Tak Secantik Husna



Ok buku ni ak 'recyle' dari kawan ak. hoho maksudnya kawan ak pinjam buku ni dari library, dia dah habis baca then ak mintak sbb ak nak baca pulak sebelum dia pulangkan balik kat library. Ak habis baca ni dalam 3 hari. yes! one more novel to go before holiday end. wehee

Review/ pendapat ak tentang novel ni:

Penyusunan cerita dalam novel ni okay bagi ak. Hariez ni disuruh memilih antara 7 cucu mak toknya untuk dijadikan isteri. Ak cuma tak berapa suka dlm novel ni bila ada part yang tak sensitif halam haram. boleh pulak pegang tangan before kahwin. kata Hariez baru balik dubai kunun. apa ni. lepastu Tija dalam cerita ni terlalu bebas pergaulannya. even dengan sepupu kena la tau batas terutama dengan sepupu lelaki. hamboi hamboi hamboi. no no no. jangan manja terlebih. hahaha. tajuk novel ni kan "Tak Secantik Husna" ak ingat Husna watak utama dlm novel ni ghupenya idok. Kebanyakkan Tija. watak Husna sikit-sikit je. so dah boleh predict yang si Hariez ni ak pilih mana satu antara 7 orang cucu mak tok. ada sikit2 conflict which is buat ak nak baca sampai habis. Overall, not bad.

Ak nak bagi 2 setengah bintang for this novel. :-)

Sekian.

much love,
Syaina.

Nota bulan: NEXT NOVEL- (ANDAI ITU TAKDIRNYA)

1 comment:

  1. library tu memang ada banyak novel cinta ke ? library sekolah ke ?
    amboi syoknya.. kat sek akak dulu tak adanya novel2 cinta ni semua..

    ReplyDelete

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.