Thursday, 5 March 2015

Untukmu teman...


 
“Saat kita keseorangan, Allah kurniakan sahabat yang sanggup lapkan air mata ujian, air mata sedih, air mata kecewa. Bangkit agar maju ke hadapan. Satu check point sudah lepas, di hadapan sana nanti pelbagai halangan yang perlu di hadapi. Percayalah, Allah itu Maha Adil. Jatuh tersungkur sekarang, bangkitlah kembali kerana Sang Ilahi.”
-anonymous-
 
 
kadang-kadang kita berdoa untuk kuat.
tapi banyak pula dugaan yang datang.
kadang-kadang kita minta cerdik,
tapi masalah pula yang bertandang.
kadang-kadang kita minta kebahagiaan.
tetapi huru hara pula disandang.
dugaan menjadikan mental kita kuat,
masalah membuatkan kita berfikir,
huru hara menjadikan kita tabah.

SUBHANALLAH! betapa hebatnya ALLAH!
semua aturannya ada hikmah tersembunyi.

Kita je yang tak nampak kan.
Perjuangan tidak akan terhenti di sini.
Kau mesti percaya kau kuat okay!
Nak berjaya mestilah kena rajin.
Jangan malas2.
Nanti nyesal tak sudah.
Macam ak.
Hm.
 
Semoga kau berjaya di dunia dan di akhirat.
InshaAllah
*satu tembakan doa untuk kau
walau dimana kau berada.

Jangan lupa doakan ak sekali ye.
Thankyou.

Bagi kau yang dah berjaya,
jangan lupa BERSYUKUR.
nikmat Allah kat dunia ni sementara je.

oh, lagi satu pesanan..
NIAT kau kena betul.
kerana ALLAH
Ni penting.
tu je nak pesan.
 
 
Sekian.
 
Lots Of Love,
Syaina.
 
Notabulan. Just finished march test! wehee.
 

1 comment:

  1. doakan untuk semua orang lepas solat.. secara jemaah n pukal..
    mudah2an ada doa doa kawan2 yang tersangkut buat kita..

    ReplyDelete

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.