Sunday, 29 March 2015

Wordless Sunday #5

Assalamualaikum. harini ak tak berapa sihat sikit. demam plus sakit tekak. faktor cuaca maybe. semua makanan takde rasa pape. tak lalu nak makan. stghes okeh. ak dah la kuat makan. eceh ha ha sokay. back to topic. entry ni wordless sunday yang ke berapa tah tak ingat pulak ak.

So harini ak nak share dengan korang macam mana nak balut hadiah tanpa guna pembalut hadiah! ha curious kan! DIY! but first hadiah tu mestilah berbentuk square or rectangle.

Sebab apa? sebab kita guna benda utama nak balut hadiah tu guna baju kemeja je. yes baju kemeja. baju yang lengan panjang pun boleh. sebab tu la ak kata kalau bentuk hadiah tu selain square and rectangle mcm tak berapa nak sesuai nak balut guna baju tu. tapi tak tau la kalau korang try bentuk lain tu menjadi. wahaha cam pelik je.

Boleh cuba ikut macam gambar kat bawah ni:



So rasanya lepas ni dah takde masalah;

"Alamak dah beli hadiah, terlupa nak beli pembalut hadiah pulak. Takkan nak bagi macam ni. Tak surprise la nanti. huaaa"

Plus bila kita bagi orang hadiah tu. hadiah tu 2 in 1. hadiah + baju tu sekali. haaa kreatif dok? penat dah ak membebel apalagi DIY! ak pun nak try lepas ni.

Sekian.

muchlove,
Syaina.

Notabulan: tengah menghabiskan novel "Dia... Mr Model."

2 comments:

  1. hahaha kalau kasi hadiah baju tu comel lah buat macam ni.. cute cute..

    ReplyDelete
  2. ok.. comel. sangat jimat. takpayah susa2 beli sampul hadiah XP

    ReplyDelete

.Asalamualaikum.
.Terima kasih sudi singgah.