Monday, 6 March 2017

no title




I lost my bestfriend, love, money, and fame just because of stupid trivial misunderstanding, but learned to stand out from this fall to become a better human being than yesterday..


I am just 18 but the experience that i've been thru is beyond the expectation. i've reached the point where i don't care anymore on what you're going to think about who am i going to be


Bukan kawasan dan wilayah manusia hipokrit dan plastik.. hanya menjadi diri sendiri. Insha allah watch me fly high walaupun sentiasa jatuh tersungkur. i love my journey and always happy to be me..


Ini buku baru mana mungkin patah semangat. Allah maha adil dalam memberi.. Dia tahu luar dalam setiap sesuatu.. semua berlaku atas izinNya..


Sekian.

MuchLove,
Ans.

Sunday, 5 March 2017

Wordless Sunday


Paling bestkan, bila kita 'jatuh;
Masa tu kita boleh tatap wajah2 yang setia dengan kita.
Yang sayang kita kerana Allah dan bukan sebab lain..
Wajah2 itu akan sentiasa dalam setiap doa kita.

Yang mejauh tu..
Biarlah dia pergi jauh.
Kita tak rugi apa-apa pun
Setuju dok?

Thursday, 2 March 2017

Sanah helwah, Dearself!



Hi and Assalamualaikum, little moon out there. Nak nyanyi sikit boleh? hewhew

Allah selamatkan kamu . . .
Allah selamatkan kamu . . .
Allah selamatkan Ain Nadia Syahmina . . .
Allah selamatkan kamu!

Sanah helwah dearself,
Moga diriku menjadi lebih matang memandangkan usia dah pun menjejak 18 thn.. 18?
yes..i am! =)
Moga dapat mencapai apa yg diimpikan. yg dihajatkan selama ini.
Hanya Engkau sahaja Ya Allah Yang Maha Mendengar..Maha Mengetahui..
tentang hati ini..tentang diri ini.
Dear self, satu je ak minta. Be strong, jadi yg Allah suka. Itu lebih cukup dari segalanya.
Moga success2 selalu cik Syaina!
Amin ^-^
Sekian.

MuchLove,
Ans.

NotaBulan: tahun ni tak ramai org wish but sokay yg still wish tu alhamdulillah hihi #meloveyou #mehnakbelanja #haha #justkidding #cheqdahtua

Friday, 13 January 2017

2017


Assalamualaikum. lama dah ak tak hupdate blog ni. krikkrik je rasa terbior lama. masih ada ke yg dtg menjenguk tu? hihi tkasih ler. yg tinggal footsteps tu akan ku jejaki kembali blog engkome ye. acewah.

2017 bermula la azam baru, matlamat baru n kehidupan baru ak after lepas spm. umur pun dah mkin bertambah. jadi jgn nak perasan muda sgt ye ain. ehe. tahun ni ak ada jgk bbrapa life goals hopefully tercapai la this year. Inshaallah. doakan ak ye.

Just a short n simple entry to update hihi. oh ye masih belum terlambat utk aku wish happy new year to you all. semoga korang ceria selalu okeh with the love ones.

MuchLove,
Ans.